Wanneer:
14/10/2021 @ 14:30 – 17:00
2021-10-14T14:30:00+02:00
2021-10-14T17:00:00+02:00
Nieuws van de dorpsverbinder Beltrum Chantal Papen

 

Om het wonen, welzijn en zorg beter op elkaar af te stemmen en met elkaar te verbinden, ben ik sinds begin 2021 aangesteld als dorpsverbinder. Mijn naam is Chantal Papen en in het Belletje van dit voorjaar heb ik me al uitgebreid voorgesteld.

Zoals jullie misschien ook hebben kunnen lezen in een flyer, neem ik sinds 1 september de functie van Luc Nijhuis in het Kulturhus over. Deze functie heette altijd dorpscontactpersoon en in de volksmond noemde men dit Kulturhus-beheerder. Deze functie heet per 1 september: “dorpsverbinder”.

Eén van de activiteiten die wekelijks op de kalender is gezet is: Kom d’r in.

Dit is een koffie-uurtje elke woensdagochtend van 9.30 uur tot 11.30 uur en vindt plaats in het Kulturhus. Iedereen die zin heeft in koffie of thee, behoefte heeft aan een gesprek, een idee of een vraag heeft of de stelling: “Wat zou het toch mooi zijn als we in Beltrum……………” , wil aanvullen, kan daar terecht. Er is een vrije inloop, dus aanmelden is niet nodig.

Verder wordt er op donderdag 14 oktober van 14.30 uur tot 17.00 uur een expositie van de Legotheek gehouden.

De leden van de Legotheek (technisch lego bouwen) laten dan zien, wat ze allemaal al gebouwd hebben, geven uitleg over hoe een voertuig werkt en sommige zijn zelfs op afstand bestuurbaar. Kom ook een kijkje nemen of meld je zelf aan bij de Legotheek: voor jong (vanaf ongeveer 10 jaar) en oud en de expositie is voor iedereen gratis toegankelijk in het Kulturhus!

Op zaterdag 30 oktober gaat Repair Café Beltrum starten.

De bedoeling van een Repair café is dat spullen een 2e leven krijgen, dus duurzaamheid staat voorop. U kunt uw kapotte spullen, zoals bijvoorbeeld een koffiezetapparaat, een wiebelende stoel, een kapotte broek of u bedenkt het maar, komen brengen en de vrijwilligers van het Repair Café Beltrum zullen proberen dit weer te maken. Dus heeft u iets kapot? Gooi het niet weg, maar kom op 30 oktober naar het Kulturhus om het te laten repareren.

Daarna zal het elke zaterdag in de oneven weken zijn van 10 tot 12 uur in de ochtend. De koffie en thee staat altijd klaar en de 1e keer ook iets lekkers erbij! Dus kom gerust een kijkje nemen!