nov
19
di
Eetcafé, senioren ouder dan 55 jaar, van harte welkom, Kulturhus De Wanne
nov 19 @ 11:30 – 13:30

Eetcafé in Kulturhus De Wanne. Mariaplein 6 B,    7156 MG Beltrum. Tel: 0544 – 48 17 07

Bijna maandelijks bereiden de vrijwilligers van het Eetcafé een maaltijd voor senioren uit Beltrum. Tijdens het gezellig samenzijn wordt de maaltijd genuttigd. Senioren boven de 55 jaar zijn van harte welkom. Graag vooraf  even aanmelden bij Kulturhus De Wanne. Dit i.v.m. het aantal te bereiden maaltijden. U bent van harte welkom.

‘t Eetcafé:
Met het Eetcafé bieden we één maal per maand mensen de gelegenheid elkaar te ontmoeten, onder het genot van een gezonde warme maaltijd. Samen eten heeft vooral een sociale functie; door het gezamenlijk eten van de warme maaltijd ontstaat de gelegenheid om met anderen contacten te leggen. Het is gezellig en activeert. Om met name ook mensen met een krappe beurs te bereiken, wordt een beperkte eigen bijdrage van € 12,- voor de maaltijd gevraagd.
Dit is inclusief een drankje. Gezelligheid, ontmoeting, en een gezonde betaalbare maaltijd zijn de doelstellingen van dit initiatief. Mede dankzij de medewerking van de plaatselijke zorginstelling (Marga Kompé) en een aantal vrijwilligers, wordt negen keer per jaar een open maaltijd georganiseerd. ‘Het Eetcafé’ is een sociale activiteit en iedereen vanaf 55 plus is van harte welkom! Kom ook en schuif aan.
Aanvang: 11.30 uur
Locatie: Kulturhus/ Mariaplein
Contact persoon: Maria Hoitink, Hassinkstraat 10, 06 – 12 58 54 00

 

nov
20
wo
Woe. Inloopmiddag senioren in: Woonzorgcentrum De Hassinkhof
nov 20 @ 14:00 – 17:00

Inloopmiddag senioren in Woonzorgcentrum De Hassinkhof. Iedereen van harte welkom.

De Hassinkhof
Wonen en zorg gecombineerd, dat is De Hassinkhof. Het gebouw ligt in het kloppend hart van Beltrum, naast de kerk, en is onderdeel van Kulturhus Beltrum. Het huis kenmerkt zich door een gemoedelijke en vriendelijke sfeer. U wordt hier omringd met persoonlijke en betrokken zorg die nét even verder gaat. Hierdoor voelt u zich er snel thuis. In De Hassinkhof worden veel activiteiten georganiseerd. Door de verbinding met het Kulturhus Beltrum komt jong en oud er over de vloer en heeft het huis een open karakter. Zo haalt u het beste uit elk moment.
Verbinding met het Kulturhus Beltrum
Een open karakter.
Gelegen in het centrum van Beltrum, naast de kerk.

nov
23
za
30 jarige jubileum concert van het Beltrumsmannenkoor
nov 23 @ 19:30
30 jarige jubileum concert van het Beltrumsmannenkoor

30 jarige jubileum concert van het Beltrumsmannenkoor in de R.K.Kerk in Beltrum

Naam evenement: MUSIC FOR LIFE

30 jarige jubileum concert van het Beltrumsmannenkoor met medewerking van Rutger de Vries en fabulous fifteen en Frank Sterenborg met band met de titel MUSIC FOR LIFE

We vonden het leuk om na 30 jaar een keer een terugblik te werpen. Wat hebben we allemaal gedaan en gezongen, daar een compilatie van te maken, in combinatie met de aanstormende jeugd, in de vorm van Fabuleous Fif-teen,” vertelt Gerard te Bogt van het vijftig mannen tellende Beltrums Mannenkoor over het jubileumconcert op 23 november in de Onze Lieve Vrouw ten Hemelopneming-kerk. Samen met de al 22 jaar bevlogen dirigent van het koor Hans Kienhuis vertelt hij enthousiast over het koor en het op handen zijnde jubileumconcert met de titel ‘Music for life’.
Herbeleving
“Het concert wordt een muzikale terugblik op de jaren 60, 70 en 80. Het is tevens een herbeleving van die tijd. Niet alleen muziek maar ook beelden erbij van het Polygoonjournaal, zoals de autoloze zondag. Ook gebruiksvoorwerpen, mode en bands uit die tijd komen voorbij,” begint Kienhuis. “We willen het publiek terugbrengen naar die tijd. Het moet een feest van de herkenning en herinneringen worden, met ‘oh ja, dat hadden wijn vroeger ook thuis.’ Vanaf het jaar 1989, ons oprichtingsjaar, komt de geschiedenis van ons koor ook voorbij in beelden. Het wordt geen standaard concert,” benadrukt Kienhuis. “Het is zonder presentator en aankondigingen. Het gaat allemaal met beelden. Het moet een concert worden dat overdondert, met een enorme vaart. Het wordt ‘licht uit, spot aan’ en gaan met die banaan. Het moet een gevoel opwekken dat mensen spontaan gaan meezingen, dat ze dat niet kunnen onderdrukken. Ook lichtspektakel. Het showelement zal heel hoog zijn. Nummers zijn vooral van artiesten uit het tijdspad. Nummers die voorbijkomen zijn onder meer ‘Hey Jude’ en ‘Hard days night’ The Beatles, ‘Land van Maas en Waal’ van Boudewijn de Groot, ‘Nights in white satin’ Moody Blues, ‘Pastorale’ Ramses Shaffy en Liesbeth List, ‘Imagine’ John Lennon en ‘Piano man’ Billy Joel. Het is leuk de nummers meer vaart te geven met het ritme van deze tijd. Vroeger keken we Swiebertje. Als we dat nu kijken zeggen we ‘goh, wat gaat dat langzaam.'” Ook zanger Rutger de Vries uit Winterswijk verzorgt een bijdrage aan het concert. “Samen met ons. Ook met zijn drieën doen we enkele nummers samen. De mensen moeten zich maar laten verrassen,” lacht Kienhuis.
Fabuleous Fif-teen
De keuze voor Fabuleous Fif-teen was voor de Beltrumse mannen een logische keuze. “Het koor timmert enorm aan de weg. Zij geven weer een iets andere invulling aan het koor zijn. Zij laten iets van de huidige muziek horen. Deze dames zingen nu nummers die over tig jaar misschien wel evergreens zijn. Het is leuk er zo’n tegenhanger bij te hebben, en toch aanvult,” verklaart Kienhuis de keuze. “Het is leuk die combinatie van generaties,” vindt Michelle Ratering van Fabuleous Fif-teen. “Wij vinden het erg leuk om mee te doen en die oude nummers ook weer in een nieuw jasje te steken. We doen wel meer samenwerkingen met anderen. Dan is het vooral leuk dat je ook samenwerkingen hebt die je misschien niet verwacht. Een mooie uitdaging, en erg leuk, want mijn vader zit ook in het Beltrums Mannenkoor,” lacht ze. “De nummers die we zingen stonden al op ons repertoire of we waren daar al mee bezig. We willen proberen de kerk wel een beetje aan het swingen te krijgen. Ook de mannen van het koor. We passen ons wel aan aan de sfeer van de kerk.” Nummers die voorbijkomen zijn onder meer medleys van Abba en Queen.” Wordt het Beltrums Mannenkoor begeleid door de begeleidingsband van Frank Sterenborg en Fabuleous Fif-teen door haar eigen begeleidingsband.
Gratis toegang
Het concert voor jong en oud begint 19.30 uur. De toegang is gratis. In de pauze wordt de bezoekers ook nog eens gratis koffie met iets lekkers erbij aangeboden.

nov
27
wo
Woe. Inloopmiddag senioren in Kulturhus De Wanne
nov 27 @ 14:00 – 17:00

Inloopmiddag voor alle senioren in het  Kulturhus De Wanne 

HET KULTURHUS IS ER OOK VOOR U!

Voor de ouderen zijn er verschillende activiteiten in het Kulturhus.
Bij elke activiteit is er ook aandacht voor een gezellig samenzijn onder het genot van een kopje koffie en/of een drankje.

Hebt u belangstelling voor één van deze activiteiten nemen dan contact op met de beheerder: Luc Nijhuis. Tel: 0544 – 48 17 07
Ook kunt u binnenlopen bij het Meldpunt Beltrum die zitting houdt in het Kulturhus op de maandag en donderdagmorgen van 9.30 tot 11.30 uur. Ook zij kunnen u verder helpen bij vragen over één van deze activiteiten.

Creatieve activiteiten in het Hobbyhoekje vanaf 3 oktober:
Een nieuw onderdeel/activiteit binnen de Senioreninloop is de gelegenheid om creatief bezig te zijn. Dit kan vanaf woensdag 3 oktober op de dagen dat de inloop in het Kulturhus is.
Dat kan zijn: o.a. handwerken, houtbewerking, schilderen, enz. Maar hebt een zelf een andere creatieve bezigheid of een activiteit waarvan u denkt: dat is leuk om te delen of samen te ondernemen? Laat het ons weten en wij gaan samen kijken naar de mogelijkheden.

Voor ideeën of vragen (ook op gebied van vervoer naar de activiteit) kunt u bellen of mailen met:
Contactpersoon Lies Wolterink
Telefoon: 0544-48 17 44.
Email: hlwolterink@gmail.com

Kulturhus de Wanne in Beltrum

Een Kulturhus is geen gebouw maar een resultaat van mensen die via samenwerking een gemeenschap willen vormen. Doel is uiteindelijk mensen samenbrengen; jong en oud kwetsbaar of vitaal. Samen doen, samen werken, samen delen en samen beleven.

Het Kulturhus wil een gemeenschapsgebouw zijn voor de gehele Beltrumse bevolking. Voor ouderen is het van belang dat zij tot op late leeftijd blijven participeren in de samenleving (mee doen en meebeleven).

Daarvoor zijn in het Kulturhus tal van activiteiten speciaal voor Ouderen aanwezig; denk aan de Senioren inloop, een volksdans en Linedance-groep en er wordt koersbal gespeeld. Een speerpunt binnen het Kulturhus-gedachtegoed is altijd geweest het verbinden van Jong en Oud; meerdere malen per jaar organiseert Stichting Jongerenwerk Beltrum samen met woonzorgcentrum de Hassinkhof (beide partners binnen het Kulturhus) activiteiten ten behoeve van beide doelgroepen.
Naast een activiteitencentrum is het kulturhus ook een zorgcentrum ( Fysiotherapie/Logoperdie/Meldpunt Beltrum/Dietiste/Leefstijlcoach) en een vergadercentrum voor verschillende verenigingen en stichtingen.

Beltrum is een actief en ondernemend dorp waarbinnen op diverse plekken ( denk ook aan Sportepark de Sonders en muziekcentrum Dacapo) activiteiten voor jong en oud worden ontwikkeld waardoor een gemeenschap leefbaar en bruisend is en blijft!

dec
4
wo
Woe. Inloopmiddag senioren in: Woonzorgcentrum De Hassinkhof
dec 4 @ 14:00 – 17:00

Inloopmiddag senioren in Woonzorgcentrum De Hassinkhof. Iedereen van harte welkom.

De Hassinkhof
Wonen en zorg gecombineerd, dat is De Hassinkhof. Het gebouw ligt in het kloppend hart van Beltrum, naast de kerk, en is onderdeel van Kulturhus Beltrum. Het huis kenmerkt zich door een gemoedelijke en vriendelijke sfeer. U wordt hier omringd met persoonlijke en betrokken zorg die nét even verder gaat. Hierdoor voelt u zich er snel thuis. In De Hassinkhof worden veel activiteiten georganiseerd. Door de verbinding met het Kulturhus Beltrum komt jong en oud er over de vloer en heeft het huis een open karakter. Zo haalt u het beste uit elk moment.
Verbinding met het Kulturhus Beltrum
Een open karakter.
Gelegen in het centrum van Beltrum, naast de kerk.

Raad van Overleg Beltrum, inloop spreekuur, in Kulturhus De Wanne
dec 4 @ 20:30 – 21:00

Raad van Overleg Beltrum, inloop spreekuur. Voor vragen, suggesties, verduidelijking van onderwerpen die in de Beltrumse gemeenschap aan de orde zijn, of kunnen komen. Iedereen van harte welkom. Toon uw betrokkenheid.

De Raad van Overleg Beltrum stelt zich ten doel het behartigen van zaken die van algemeen belang zijn voor Avest, Beltrum, Lintvelde en Voor-Beltrum om te komen tot een verbetering van de leefbaarheid.

Raad van Overleg

dec
8
zo
 Midwinterhoorn Bloazers ‘t Slat, Jaarlijkse Midwinterhoorn Wandeling, Spilmansdijk 8
dec 8 @ 10:30

Midwinterhoorn Bloazers ‘t Slat, Jaarlijkse Midwinterhoorn Wandeling, Spilmansdijk 8
Start :vanaf 10:30 tot 13:00,
Deelname : € 3,50 Kinderen gratis, voor leden van de wandelbond zijn de kosten € 2,50 per persoon.
Locatie : Spilmansdijk 8 Beltrum
Afstanden : 7 & 15 Kilometer
Midwinterhoorn Bloazers ‘t Slat

Zondag 8 december organiseren de Midwinterhoorn Bloazers ‘t Slat voor de tiende keer in successie een midwinterhoornwandeling. Deze unieke jubileum-wandeltocht start dit jaar vanaf Erve Huusken aan de Spilmandijk 8 te Beltrum.

De wandeltocht voert door het authentieke natuurgebied rondom Beltrum De wandeltocht voor jong en oud voert door het authentieke natuurgebied rondom Beltrum. Meer dan 40 bloazers staan op willekeurige plekken langs de route en verblijden de wandelaars gedurende hun tocht met de zachte en karakteristieke tonen van de midwinterhoorn.

Een belangrijk onderdeel van de wandeltocht is de gezelligheid op de rustpunten en bij ‘t Noasman waar de deelnemers bij een knus houtvuur kunnen genieten van winterse versnaperingen. Bij het eindpunt van de route is er gelegenheid om gezellig na te praten en ambachtswerken te bewonderen die op traditionele wijze zijn vervaardigd. Ook aan de kleintjes heeft de organisatie gedacht; er is een springkussen aanwezig.

Midwinterhoornblazen is een traditie die vele honderden jaren geleden is ontstaan en na een periode van gestage achteruitgang sinds de jaren zestig van de twintigste eeuw weer springlevend is. In de provincie Gelderland zijn circa 25 midwinterhoorngroepen actief, die met veel inzet deze traditie beoefenen in de adventsperiode en bij allerlei gelegenheden van zich laten horen, zo ook tijdens de midwinterhoornwandeling het ‘t Slat.

 

 

 

 

dec
11
wo
Woe. Inloopmiddag senioren in Kulturhus De Wanne
dec 11 @ 14:00 – 17:00

Inloopmiddag voor alle senioren in het  Kulturhus De Wanne 

HET KULTURHUS IS ER OOK VOOR U!

Voor de ouderen zijn er verschillende activiteiten in het Kulturhus.
Bij elke activiteit is er ook aandacht voor een gezellig samenzijn onder het genot van een kopje koffie en/of een drankje.

Hebt u belangstelling voor één van deze activiteiten nemen dan contact op met de beheerder: Luc Nijhuis. Tel: 0544 – 48 17 07
Ook kunt u binnenlopen bij het Meldpunt Beltrum die zitting houdt in het Kulturhus op de maandag en donderdagmorgen van 9.30 tot 11.30 uur. Ook zij kunnen u verder helpen bij vragen over één van deze activiteiten.

Creatieve activiteiten in het Hobbyhoekje vanaf 3 oktober:
Een nieuw onderdeel/activiteit binnen de Senioreninloop is de gelegenheid om creatief bezig te zijn. Dit kan vanaf woensdag 3 oktober op de dagen dat de inloop in het Kulturhus is.
Dat kan zijn: o.a. handwerken, houtbewerking, schilderen, enz. Maar hebt een zelf een andere creatieve bezigheid of een activiteit waarvan u denkt: dat is leuk om te delen of samen te ondernemen? Laat het ons weten en wij gaan samen kijken naar de mogelijkheden.

Voor ideeën of vragen (ook op gebied van vervoer naar de activiteit) kunt u bellen of mailen met:
Contactpersoon Lies Wolterink
Telefoon: 0544-48 17 44.
Email: hlwolterink@gmail.com

Kulturhus de Wanne in Beltrum

Een Kulturhus is geen gebouw maar een resultaat van mensen die via samenwerking een gemeenschap willen vormen. Doel is uiteindelijk mensen samenbrengen; jong en oud kwetsbaar of vitaal. Samen doen, samen werken, samen delen en samen beleven.

Het Kulturhus wil een gemeenschapsgebouw zijn voor de gehele Beltrumse bevolking. Voor ouderen is het van belang dat zij tot op late leeftijd blijven participeren in de samenleving (mee doen en meebeleven).

Daarvoor zijn in het Kulturhus tal van activiteiten speciaal voor Ouderen aanwezig; denk aan de Senioren inloop, een volksdans en Linedance-groep en er wordt koersbal gespeeld. Een speerpunt binnen het Kulturhus-gedachtegoed is altijd geweest het verbinden van Jong en Oud; meerdere malen per jaar organiseert Stichting Jongerenwerk Beltrum samen met woonzorgcentrum de Hassinkhof (beide partners binnen het Kulturhus) activiteiten ten behoeve van beide doelgroepen.
Naast een activiteitencentrum is het kulturhus ook een zorgcentrum ( Fysiotherapie/Logoperdie/Meldpunt Beltrum/Dietiste/Leefstijlcoach) en een vergadercentrum voor verschillende verenigingen en stichtingen.

Beltrum is een actief en ondernemend dorp waarbinnen op diverse plekken ( denk ook aan Sportepark de Sonders en muziekcentrum Dacapo) activiteiten voor jong en oud worden ontwikkeld waardoor een gemeenschap leefbaar en bruisend is en blijft!

dec
12
do
Inloop spreekuur Wonen, bij het inloopspreekuur VoorMekaar Berkeland en Meldpunt Beltrum in het Kulturhus in Beltrum.
dec 12 @ 09:30 – 11:30

Op donderdag 12 december schuiven medewerkers van ProWonen aan bij het inloopspreekuur van VoorMekaar Berkeland en Meldpunt Beltrum in het Kulturhus in Beltrum tussen 9:30 en 11:30 uur

Hoe vind ik een huurwoning?  Wat kost een huis? Welke woningen zijn er te huur in Beltrum?

Klik op onderstaande afbeelding voor vergroten/info op de afbeelding

ZijActief Kerst: Feest van licht en saamhorigheid.
dec 12 @ 19:00

ZijActief Kerstavond

Op donderdag 12 december
Aanvang en plaats: om 19.00 uur bij Zalencentrum Dute
We beginnen met een broodmaaltijd.
Kerst; Feest van licht en saamhorigheid.
Het Duo “Alles Anders” zal ons proberen in de Kerstsfeer te brengen.
Wim Jansen en Hans Beernink vormen het duo :
Alles Anders.
De mannen zingen en spelen niet alleen in de streektaal maar brengen ook Nederlandse, Duitse en Engelse nummers.
Wij hopen er samen een gezellige en sfeervolle avond van te maken.