Kulturhus De Wanne Beltrum voelt zich blij verrast met een bijdrage uit het Menzisfonds!

Afgelopen dinsdagavond togen we naar Doetinchem omdat we genomineerd waren voor het Menzisfonds. Van tevoren een goed plan ingediend mbt doorontwikkeling van HET SENIOREN ONTMOETINGSPUNT.
Partner in dit project is@stichtingmeldpuntbeltrum dus Ria ging ook mee; onderweg zeiden we nog: we gaan er blanco in en we zien wel……..!
Tijdens de voorstelronde hoorden we de meest prachtige projecten voorbij komen…….nou…..dachten we…..zouden we wel een kans maken want niet elke genomineerde zou met een geldprijs naar huis gaan.
Groot was onze verbazing en blijdschap toen we als 2e naar voren werden geroepen om een cheque van 2500 euro in ontvangst te nemen.
Trots en dankbaar reden we terug naar Beltrum met in the pocket een bedrag van 2500 euro om nieuwe activiteiten te realiseren voor de doelgroep ouderen in Beltrum.

met veel dank aan: Menzis
Stichting Meldpunt Beltrum

MenzisFonds ondersteunt acht projecten in de regio Achterhoek

Het MenzisFonds ondersteunt acht projecten in de regio Achterhoek. Met het MenzisFonds wil Menzis, samen met maatschappelijke organisaties, werken aan meer leefkracht en slimmere zorg in de vijf regio’s waar Menzis actief is.

In de regio Achterhoek zijn 16 aanvragen genomineerd. De selectiecommissie, bestaande uit een afvaardiging uit de Ledenraad, heeft op 3 juli acht initiatieven in de Achterhoek blij gemaakt met een bijdrage uit het MenzisFonds. De projecten variëren enorm, maar ze dragen allemaal op hun eigen manier bij aan het praktisch invulling geven aan preventie.
De initiatieven dragen bij aan de leefkracht van de inwoners van de regio. Bijvoorbeeld door het voorkomen van eenzaamheid, gezonder en gezamenlijk eten met jong en oud, meer bewegen en kunstactiviteiten voor ouderen.