Vier thema’s ‘Digitaal gezond’ in bibliotheek
Nieuw in Berkelland: Workshops digitale gezondheid

Berkelland, 21 oktober 2021 – De maand november staat in de Bibliotheek Oost-Achterhoek in het teken van gezondheid. Op vier verschillende dinsdagen organiseert de Bibliotheek workshops over verschillende gezondheidsprogramma’s en apps. De bijeenkomsten zijn gratis te bezoeken, maar reserveren is noodzakelijk. Reserveren is mogelijk via www.oostachterhoek.nl/digitaalgezond, in één van de Berkellandse bibliotheekvestigingen of via het Servicebureau van de Bibliotheek Oost-Achterhoek (088-0062929). Inschrijven voor alle workshops is mogelijk, maar kiezen voor één of enkele is ook een optie.

Digitale gezondheid
Je zorg en gezondheid kun je steeds meer met je computer, tablet of smartphone controleren en regelen. Dat noemen we digitale zorg. Digitale zorg is handig, omdat het je minder tijd kost en je je gegevens altijd bij de hand hebt.
Met de onderstaande workshops maak je kennis met digitale zorg en leer je ermee werken.

Workshop Patiëntenportaal
Op dinsdag 9 november (aanvang 14.00 uur) kan iedere belangstellende meer te weten komen over de verschillende ‘patiëntenportalen’. Deze workshop wordt georganiseerd in de Bibliotheek Ruurlo.
Bijna iedereen heeft een huisarts en staat ingeschreven als patiënt bij een huisartsenpraktijk. Steeds meer huisartspraktijken hebben een patiëntenportaal of patiëntenomgeving. Dat is handig voor het online regelen van afspraken, vragen stellen aan de dokter en het aanvragen van recepten. Benieuwd naar wat het is en hoe je daar gebruik van kunt maken? Dat leer je tijdens de workshop.

Workshop Thuisarts
De workshop ‘Thuisarts’ wordt eveneens georganiseerd in de vestiging Ruurlo. De datum is dinsdag 16 november (aanvang 14.00 uur).
Je kent vast wel momenten waarop je behoefte hebt aan medische informatie over een bepaalde klacht of ziekte. Hoe kan ik mijn klachten zelf aanpakken? Wanneer moet ik naar de huisarts gaan? Soms wil je ná een bezoek aan je huisarts de uitleg en adviezen thuis nog eens rustig nalezen. Of je zoekt gewoon meer informatie over een onderwerp, misschien omdat iemand in je omgeving ziek is geworden. In al die situaties geeft Thuisarts.nl antwoord op jouw vragen.

Workshop Gezondheidsapps
Dinsdag 23 november (aanvang 14.00 uur) kun je in de Bibliotheek Eibergen terecht voor meer informatie over gezondheidsapps.
Er zijn duizenden apps die beweren je gezondheid te bevorderen. In de Apple App Store of in de Google Play Store vind je stappentellers, dieet-apps en geestelijke gezondheidsapps. Die kun je op je telefoon of tablet zetten. Maar hoe kies je een goede gezondheidsapp?

Workshop Apotheek.nl
De laatste van de vier workshops staat in het teken van ‘Apotheek.nl’ en wordt op dinsdag 30 november (14.00 uur) georganiseerd in de Bibliotheek Eibergen.
Wanneer je medicijnen haalt bij de apotheek, dan krijg je een bijsluiter met informatie. Je kunt informatie over medicijnen ook zoeken op internet. Maar hoe weet je of die informatie wel klopt? Daarom hebben de apothekers van Nederland de website Apotheek.nl samengesteld. Op Apotheek.nl kun je gemakkelijk de informatie vinden die je zoekt. Apotheek.nl geeft duidelijke en betrouwbare informatie over jouw medicijnen.