Voetbalsters VIOS B 2 in actie voor Voedselbank

Door Henri Walterbos Info: Achterhoek Nieuws

BELTRUM – “Bij VIOS is het gebruikelijk dat je als team ook kantinediensten draait en om dan ook een zondag in te vullen. Het is daarbij langzamerhand traditie geworden dat de zondagactiviteiten wat meer uitgebreid worden, zoals met een themadag bijvoorbeeld. Dat alles bij elkaar om meer geld te genereren voor de clubkas. Als team Dames VIOS B 2 zijn we ook bij elkaar geweest om de zondag waarop wij kantinedienst draaien, deze dag op te tuigen en er een mooie dag van te maken met leuke activiteiten. Wij zijn zondag 23 april aan de beurt. Zo kwamen we al pratend op het idee om een actie voor de Voedselbank Oost Achterhoek te organiseren. Zij zijn actief in de regio’s Winterswijk, Aalten-Dinxperlo, Oost-Gelre, Oude IJsselstreek en Berkelland.”

Aan het woord was Patrick Pos, leider van de VlOS-dames, aan tafel met speelsters Manon Bleumink, Daimy Zieverink, Babeth Wildenborg, Annefleur Krabbenborg en medeleidster/echtgenote Mirjam Pos. “Een soortgelijke actie hebben we bij Grol ook al een keer gedaan, zodoende kwam het ter sprake. Het is helaas nog steeds nodig. Van de Voedselbank Oost Achterhoek alleen al maken 450 gezinnen gebruik Die aantallen lopen nog steeds op. En armoede, en mensen die daar tegenaan zitten, is iedere dag wel in het nieuws. We gaan dit dan doen naast onze activiteit op die zondag. We hebben inmiddels brieven opgesteld en verstuurd naar groepen, muziekverenigingen, koren en stichtingen die hopelijk iets kunnen betekenen om deze dag aan te kleden. Ook hebben we de ondernemers van Beltrum en omstreken benaderd, en de ontvangende teams die dag een brief gestuurd over onze actie, die we zowel op de zaterdag 22 en zondag 23 april gaan houden van 09.00 tot 15.00 uur. Het uiteindelijke doel is om zoveel mogelijk voedsel in te zamelen voor de Voedselbank Oost Achterhoek.”

Optredens

“Alle verenigingen die aangesloten zijn bij de sportcentrale VIOS, maar ook de tennisvereniging hebben we benaderd om de actie te ondersteunen en bij te dragen,” gaat Patrick verder. “Van verschillende ondernemers hebben we al bericht gehad dat zij gaan bijdragen aan de actie. Van Rockcafé Taste in Groenlo hebben we al een reactie dat Roland en Marion van Wijk van deze zaak met hun akoestische bandje The Sec op komen treden op de zaterdagmiddag. Om beide dagen in te vullen kunnen we nog wel onderdelen gebruiken om het programma in te vullen. Daar zijn we hard mee bezig. We zijn ook bezig met een radiostation om vanuit de kantine uit te zenden. We willen ook nog een loterij organiseren en dat geld aan de Voedselbank doneren. Een deel van de omzet van de kantine dat weekend gaat ook naar de actie.” “Het accent zal voor ons met name op de zondag liggen,” vult Manon aan. “Dan hebben we ook nog een eigen wedstrijd. Die dag speelt ook VIOS B heren l thuis. Maar omdat je ook de jeugd erbij wilt betrekken en de teams die hier komen spelen, zijn wij hier zaterdag ook”

Onder de indruk

Annefleur Krabbenborg is op bezoek geweest bij de Voedselbank Achterhoek Oost in Lichtenvoorde om informatie in te winnen en zaken af te stemmen. Ze was onder de indruk. “Het is een heel erg goed doel. Het is zo iets makkelijks, kijk eens in je eigen keukenkastje. Je hebt altijd wel een blik wat er al langer staat of je wel kunt missen. Met dat ene blik help je al iemand. Zoiets kleins kan het al zijn, dat is heel mooi. Producten die de Voedselbank graag ontvangt zijn de producten de langer houdbaar zijn zoals pasta’s en rijst, blikken, aardappelpuree, pasta’s au ze n, soep, ontbijt-granen, broodbeleg, vlees- en vis in blik, groente-en fruit in blik, zonnebloem- of olijfolie, houdbare melk, maar ook bijvoorbeeld shampoo, tandpasta en andere verzorgingsmiddelen. Patrick en Mirjam hebben dat a! een keer bij Grol gedaan en dat heeft toen ook zijn uitwerking gehad. Er werken zoveel vrijwilligers, het is een hele organisatie. De inzameling, verspreiding, de controle op de producten die binnenkomen. Ik was zeer onder de indruk”

‘Van de Voedselbank Oost Achterhoek alleen al maken 450 gezinnen gebruik’

De speelsters en hun begeleiders willen iedereen de gelegenheid geven spullen in te leveren of langs te brengen in de kantine op sportpark de Sonders aan de Avesterweg.

Beide dagen kunnen van 9.00 tot 15.00 uur producten ingeleverd worden.