Beelden van Wandelen op Wielen dat met ingang van dit jaar opgaat in de Beltrumse 3-daagse. Foto: PR

Kom genieten van al het moois dat Beltrum te bieden heeft’ Beltrum heeft zijn eigen wandel 3-daagse
Door Henri Walterbos info: Achterhoek nieuws

BELTRUM – Het is de periode van de wandel- en fietsmeer-daagsen, met Nijmegen als het wandelevenement bij uitstek. Bijna iedere plaats heeft zo zijn eigen wandel drie- of vierdaagse. Wandelen is ontzettend populair. Dat weten ze ook in Beltrum. Op woensdag 28, donderdag 29 en vrijdag 30 juni 2023 beleeft Beltrum de eerste editie van de Beltrumse wandel driedaagse.

Chantal Papen, Dorpsverbinder, over bet ontstaan van de Beltrumse Wandel 3-daagse. Ze is er blij mee. “We merkten voorgaande edities dat de animo onder de kinderen om mee te doen met Wandelen op Wielen steeds minder werd. Kinderen wilden wel wandelen, maar niet tussen de rolstoelers, want dat ging ze niet snel genoeg. En in Beltruin zijn veel mensen die vaak met wandeltochten meedoen, vandaar dat we hier iets mee wilden gaan doen.”

Special guest
De organisatie, bestaande uit vrijwilligers vanuit de Hassink-hof (van Marga Klompé), de Zonnebloemafdeling Beltrum, Stichting Jongerenwerk Beltrum,  het Kulturhus, het Eet-café Beltrum en Meldpunt Beltrum, hoopt dat de afstanden 5 en 10 kilometer aansluiten bij de wens van kinderen en volwassenen om op een leuke en gezellige manier lekker in beweging te komen. “We hebben de routes zodanig uitgezet dat de 5 en 10 kilometer ook langs de pauzeplekken van ‘Wandelen op Wielen’ komen, dus als de timing goed is, zullen ze elkaar ontmoeten en samen genieten van gezellige muziek en meezingers van plaatselijke muzikanten, die zich ook belangeloos inzetten. Op de laatste dag, vrijdagavond, zal er zelfs een heuse intocht zijn met medewerking van de plaatselijke muziekvereniging Concordia Beltrum en zal iedereen bij de finish onthaald worden met een mooi aandenken met het nieuwe logo van de ‘Wandel 3-daagse Beltrum: Dat gebeurt zelfs door een special guest!” De 5 en 10 kilometer kunnen individueel gelopen worden, maar het mag ook in groepen. Basisschoolleerlingen moeten dan wel een volwassene meelaten lopen.

“Het zou mooi zijn als inwoners en toeristen uit de omgeving ‘ook komen genieten van al het moois dat Beltrum te bieden heeft. Beide tochten gaan ook over onverharde wegen en langs slootjes, dus een
beetje stevig ter been zijn is wel handig. Het is zo prachtig om de omgeving van Beltrum wandelend te ontdekken!” Er kan gekozen worden uit 5 en 10 kilometer, dus voor jong en oud en voor beginnende en geoefende lopers. Start en finish zijn bij het Kulturhus in Beltrum, met onderweg gezellige pauzeplekken. De 5 kilometer start op woensdag en donderdag tussen 14:00 en 15:00 uur en op vrijdag tussen 17.30 en 18.30 uur. Deelnemers aan de 10 kilometer kunnen dagelijks kiezen om tussen 14:00 en 15:00 uur te starten of tussen 18:00 en 19:00 uur. Behalve op vrijdag, dan kan, naast de middagstart tussen 14:00 en 15:00 uur, gestart worden tussen 17.30 en 18.30 uur.

Wandelen op wielen
Het populaire Wandelen Op Wielen, dat zich iedere editie in grote belangstelling mocht verheugen, is een onderdeel van de wandel 3-daagse en als het ware geïntegreerd. “Wandelen Op Wielen hebben we al een aantal jaren, maar dit is nu een onderdeel
geworden van de Beltrumse Wandel 3-daagse. Het is niet alleen voor Beltrummers, maar ook voor andere geïnteresseerden.”

Opgeven hiervoor kan door een papieren inschrijfformulier in te vullen, welke is af te halen in de Hassinkhof of het Kulturhus. “We zoeken hiervoor vrijwilligers die rolstoelers willen duwen,” laat Chantal weten. “Ook voor de mensen die duwen is het een gezellig gebeuren en gezond.” De afstand die deelnemers aan ‘Wandelen op Wielen’ rollen en lopen is ongeveer 3 kilometer per dag. “Kinderen die dat willen, zijn ook nog steeds welkom om hier mee te lopen.” De start is op woensdag en donderdag om 14.30 uur en vrijdag om 18:00 uur.

Startplaats is de Hassink-hof. Onderweg zijn er even- ‘ eens leuke en gezellige pauzeplekken. De kosten voor deelname aan de wandel 3-daagse zijn € 10,–, te voldoen bij de start. Voor basisschoolkinderen is deelname gratis. Eén of twee dagen meelopen is ook mogelijk.
Voor opgave zie QR-code of bel met Kulturhus Beltrum: , 0544 48 17 07.