BELTRUM – Een mooie mix van ongeveer de helft Nederlandse nummers maar ook fietsliedjes. Joost van Oostrum luidt zeer persoonlijk het oude jaar uit in Beltrum.

Hij heeft een lijstje gemaakt met favoriete liedjes die hij wil draaien. Burgemeester Joost van Oostrum begint niet onvoorbereid aan zijn ererondje in de ether.

Als hij oudejaarsdag even voor het middaguur aanschuift in het Glazen Huus op het Mariaplein in Beltrum, lost hij er als dj Hans Wolterink en Rogier Piepers af. Wolterink en Piepers, respectievelijk prins en adjudant bij carnavalsvereniging De Belhamels, gaan nog even met ‘burgemeester Joost’ op de foto, voordat die een uurlang in zijn rol van ‘dj Joost’ kruipt.

Radio Glazen Huus moet dit uur voor ieder wat wils bieden. “De helft ongeveer Nederlands”, verklapt Van Oostrum. “Maar ook de nodige fietsliedjes…”

Bekijk hier de video opname van de Tubantia

Na ‘Faith’ als muzikaal eerbetoon aan de overleden George Michael, kondigt de presentator UB40 aan. Van de groep die zijn naam dankt aan een formulier voor werklozen in het Verenigd Koninkrijk, draait hij ‘Rat in my kitchen’. Eigenlijk had hij evenwel Berkellands willen beginnen met Plork en de Aannemers. Maar de Borculose formatie zit in Beltrum niet in de digitale muziekverzameling… “Ik vrees dat ik voor de rest ook nogal wat ouwe zooi heb uitgezocht”, verontschuldigt Van Oostrum zijn keuzes.

‘Het dondert en bliksemt’ van Guus Meeuwis is Van Oostrums eerste verzoeknummer, als wens meegekregen van zoon Krystian. Van Oostrums favoriete fietsliedje komt voorbij Katie Melua’s ‘9 Million bicycles in Beijing’.

Voorzitter Sander Esselink van Stichting Jongerenwerk Beltrum kent de kracht van de formule. “Donaties rond verzoeknummers is niet echt waar we het van moeten hebben. De oliebollenverkoop en consumpties in de tent, dat telt veel meer aan.” Op horecagebied wordt samengewerkt met Café Dute tegenover het Mariaplein. En de gehuurde tent wordt gedeeld met de organisatie van de Survival Beltrum op 8 januari. Al met al is de Glazen Huus-actie zodoende goed voor het grootste deel van de SJB-begroting.

Na het lekker foute ‘Vrouw Haverkamp’ van Normaal luidt Van Oostrum zijn draaiuurtje alweer uit. “Ik wens u natuurlijk een veilige jaarwisseling. En een fantastisch en mooi 2017! En voor morgenochtend: Breakfast in bed…”