Het Koningin Wilhelmina’Fonds heeft afgelopen week een prachtige donatie van € 5211,25 ontvangen van de familie Groot Zevert uit Beltrum. Bij Matthy Groot Zevert werd zo’n vier jaar slokdarmkanker geconstateerd. Hierdoor had hij geen andere optie dan het verkopen van zijn bedrijf Groot Zevert Transport uit Eibergen, dat hij samen met zijn vrouw Marijke had opgebouwd. Bij dit zakelijke afscheid werden familie en relaties, buren, vrienden en kennissen verzocht een do-natie te doen voor KWF Kankerbestrijding.

Met dit geld kan onderzoek naar bestrijding van kanker een vervolg krijgen. Arthur Heister (voorzitter van KWF Berkelland) vertelt dat men nu ook kan kiezen waar het geld aan besteed mag worden. “In een aantal gevallen kunnen dat zelfs lokale initiatieven zijn die ook indirect met deze ziekte te maken hebben. In het geval van Matthy Groot Zevert was de specifieke keuze: onderzoek naar .slokdarmkanker.

Het KWF is de familie Groot Zevert en relaties zeer erkentelijk voor de bijdrage aan het verdere onderzoek naar de ziekte en wenst de familie sterkte in het verwerken van het ziekteproces dat zij samen moeten doorstaan.”