Speeltuin Beltrum gaat de processierups te lijf met verkoop van nestkastjes en vogelvoer.

De Beltrumse speeltuinvereniging is ervan overtuigd dat met de verkoop van vogelhuisjes en vogelvoer de overlast van de eikenprocessierups in 2020 vermindert.

Hoe zit dat?

Onderzoek heeft aangetoond dat koolmezen en pimpelmezen zeer goede rupsen-bestrijders zijn. Het idee is daarom om er samen voor te zorgen dat deze vogels de winter goed doorkomen, zodat ze volgend jaar de eikenprocessierupsen te lijf kunnen gaan.
‘Een echte win-win-win-situatie’, schetst bestuurslid Ronald Hoitink: ‘Minder eikenprocessierupsen, meer speeltuin en veel vogels in uw tuin deze winter. Voor een goede prijs zijn via Speeltuin Beltrum vogelvoer en nestkastjes te bestellen. Leuk voor in de tuin of een perfect en origineel cadeau voor Sinterklaas, met Kerst of als kerstpakket voor medewerkers of-en relaties. Wij als bestuur zorgen er samen met vrijwilligers voor dat de bestelde voeders en nestkastjes thuis afgeleverd worden tussen 23 november en begin december.’

Voor ieder budget

Het bestuur van de speeltuin in Beltrum is samen met een stuurgroep volop bezig met de uitwerking van de plannen voor een nieuwe speeltuin. Hoitink: ‘Daaraan hangt een prijskaartje en hoewel we al een eind op de goede weg zijn, zijn we er nog niet. Met deze actie hopen we een mooi bedrag op te halen voor de nieuwe speeltuin. Er is voor ieder budget wat wils te bestellen en je hoeft er de deur niet voor uit.’

Folder met bestellijst

In de week van 28 oktober ontvangen inwoners van Beltrum, inclusief het buitengebied, een folder met daarop informatie en een bestellijst met prijzen in de brievenbus. Daarop staat duidelijk uitgelegd hoe de actie werkt en op welke manier er besteld kan worden. Wie nog vragen heeft, kan contact opnemen met info@speeltuinbeltrum.nl of via de Facebookpagina Speeltuin Beltrum.

Heeft u als ondernemer interesse en wilt u een bestelling doen? Neemt u gerust contact met ons op!