EVEN VOORSTELLEN: SARAH KOBAK, GOUDSMID

 

Mijn naam is Sarah Kobak en ik ben sinds 2007 werkzaam als goudsmid. Wat mij drijft, is om persoonlijke gouden sieraden te ontwerpen en exclusieve maatwerk te maken die een verhaal vertellen. Elk sieraad dat door mij is ontworpen, is uniek door telkens weer te zoeken naar de perfecte combinaties van organische vormen en de gekozen edelstenen en/of parels.

IK VERTEL U GRAAG OVER MIJN VAK ALS GOUDSMID:
Na mijn vakopleiding voor goudsmid in Nederland, heb ik BA jewellery Design gestudeerd aan U.C.A in Rochester (UK). Na mijn afstuderen ben ik mijzelf gaan specialiseren door ‘gewoon’ heel veel te doen en te proberen. Destijds ben ik in mijn eigen atelier ook begonnen met lesgeven in het vak edelsmeden. En zo begon ik naast het maken van sieraden voor mijn eigen collectie, ook steeds meer les te geven. Workshops, masterclasses en zelfs een eigen 2,5 jarige opleiding.

Omdat ik mijn focus volledig wou leggen op het ontwerpen en maken van sieraden en juwelen voor mijn eigen collectie, besloot in in 2020 om het docentschap na 14 jaar te beëindigen. Daardoor kan ik nu de focus leggen op mijn eigen vaktechnische ontwikkelingen en mijn nieuwe exclusieve juwelencollectie.
In de loop der jaren heb ik mij gespecialiseerd in het volgende:

Verfijnde handgemaakte sieraden met granules, hét gezicht van de herkenbare ‘Kobak’ stijl
Origineel maatwerk met edelstenen, parels
Sieraden van bestaand goud herontwerpen en upcyclen
Herinneringssieraden die koesteren, vastleggen en vieren
Exclusieve juwelen via de Exclusives by Kobak collectie
Bent u benieuwd naar de sieraden uit mijn bestaande juwelencollectie of naar de diverse mogelijkheden van een voor u op maat ontworpen en handgemaakt design?

U bent van harte welkom in mijn studio in mijn studio/atelier in Beltrum, waar ik u van harte uitnodig voor een oriënterend gesprek.

U kunt mij hiervoor bellen, mailen of via deze website online een afspraak inplannen. Alle mogelijkheden vindt u in het menu contact.

“Edelsmeden is mijn ambacht en mijn kunst” Sarah Kobak

Als gediplomeerd edelsmid bewerkt Sarah Kobak sinds 2007 op ambachtelijke wijze, edelmetalen tot stijlvolle en originele sieraden voor haar collectie ”Exclusives by Kobak”. Daarnaast werkt zij ook in opdracht door middel van op maat gemaakte sieraden

Ook het verwerken van uw ongedragen sieraden naar een uniek nieuw sieraad hoort bij haar vak als edelsmid. Zo krijgt een kostbaar of dierbaar collier, ring, hanger, oorbellen of een armband een tweede leven. Leest u hier meer: nieuwe sieraden laten maken van bestaand goud

Maar ook voor herinneringssieraden, die u herinneren aan een dierbare persoon of speciale gebeurtenis, kunt u bij Sarah terecht.

Sommige herinneringen kunt u tastbaar maken. Door bijvoorbeeld een verloren dierbare of een belangrijke gebeurtenis te symboliseren in een sieraad. Een vakkundig goudsmid, zoals Sarah Kobak, kan uw bestaande dierbare goud ook omsmelten en een geheel nieuw sieraad vervaardigen naar uw eigen ontwerp, of naar een artistiek ‘Kobak‘ design.

Juwelen met een mooie edelsteen of afgewerkt met granules?… alles is mogelijk.

Een sterke persoonlijke artistieke visie en uitmuntendheid van vakmanschap zijn kenmerkend voor Sarah’s werk als goudsmid. Exclusiviteit en elegantie staan op de voorgrond. Haar ontworpen sieraden tonen een persoonlijke manier van vormgeving en getuigen van een grondige kennis van materiaal, techniek en het ambacht. Het resultaat is een juwelencollectie dat een creatief en kunstzinnig talent weergeeft.

Heeft u vragen over de juwelencollectie, het edelsteen assortiment of wilt u langs komen om de mogelijkheden te bespreken voor een persoonlijk uniek sieraad? Neemt u hiervoor contact op of maak een afspraak via de online agenda.