Festunique Bloemencorso Muziek en Straattheater

Aan alle inwoners van Beltrum en haar buitengebied

Betreft: Festunique & Volksfeest Beltrum 2022
Beltrum, juli 2022

Beste Beltrumnaren,

Na ruim twee jaar met corona zijn wij zeer blij dat wij dit jaar weer een kermis mogen organiseren als “vanouds”. En wel van zondag 4 tot en met dinsdag 6 september, dan vieren wij voor de 142 ste keer het Beltrumse Volksfeest en wordt alweer het 62 ste bloemencorso georganiseerd. Vele vrijwilligers maken iets moois van deze traditie met Festunique op zondag, de kermis op het feestterrein, de volks- en kinderspelen, het muzikale programma en nog veel meer. Dit alles met als doel om jong en oud samen te brengen. Met deze brief informeren wij u over het programma en het laatste nieuws.

Allereerst willen wij graag in het kort uitleggen hoe ons bestuur is vormgegeven: ons Dagelijks Bestuur (DB) bestaat uit voorzitter Edwin Bleumink, penningmeester Stichting Volksfeest Beltrum (SVB) Marije Rougoor, penningmeester Stichting Horeca Beltrum (SHB) Martijn klein Gunnewiek, bestuurslid Martijn Nijhuis en Marco klein Falckenborg en secretaris Kim Geverinck. Naast het DB hebben wij bij de organisatie van de Kennis Beltrum negen verschillende commissies, deze commissies hebben allen een voorzitter, samen met de voorzitters heeft het DB regelmatig overleg om er een mooi volksfeest van te maken. En dan nu verder met het programma voor de Kermis Beltrum 2022:

We trappen het Beltrumse Volksfeest af met festunique op zondag 4 september. Het gevarieerde en spectaculaire programma bestaat natuurlijk uit het bloemencorso, spraakmakend straattheater en (live) muziek. Binnenkort vindt u het volledige programma en het laatste nieuws op www.fe_stuniaue nl.
Onderdeel van het Beltrumse Volksfeest is de kermis waarbij we de toezegging hebben gekregen van o.a. de Cake Walk.
De muzikale invulling is als volgt:

Zondag 4 september 2022:
Middag (grote tent) DJ Doublé B
Middag (grote tent) Fabulous Fifteen  17:00 uur in de feesttent van Festunique: Fif-teen! Deze talenten van Beltrumse bodem (!) zullen de feesttent van Festunique platspelen met verrassende medleys, dansbare deuntjes, gillende gitaren en natúúrlijk de lekkerste meezingers. Daar moet je bij zijn!
Avond (kleine tent) Hiltop Howlers
Avond (grote tent) The Euros
Avond (grote tent) DJ Doublé B

Maandag 5 september 2022:
Middag (grote tent) Mmoozz
Middag (kleine tent) Freeline Music
Avond (grote tent) Lead
Avond (grote tent) DJ Doublé B

Dinsdag 6 september 2022:

Middag (grote tent) Jackfire
Middag (kleine tent) Sleppers
Avond (grote tent) Achtung
Avond (grote tent) Mister T
De indeling van het terrein za! dit jaar een kleine verandering ondergaan, zo wordt o.a de kleine tent weer omgetoverd tot een nieuw thema.
Tijdens de aangepaste kermis in 2021 i.v.m. de corona-maatregelen, hebben wij er toen voor gekozen om geen pauze te houden tussen het middag en het avondprogramma (op alle drie de dagen). De reacties hierop waren positief! Wij hebben vorig jaar gevraagd aan de inwoners van Beltrum welke voorkeur zij hebben; “wel of geen pauze tussendoor”. Het merendeel heeft gestemd op “geen pauze”. Daarom zal er dit jaar geen pauze zijn tussen het middag en het avondprogramma; dat betekent dat er ook geen entree meer wordt gevraagd en de kermis gratis toegankelijk is (geldt voor alle drie de dagen). Er zal voldoende eetgelegenheid zijn voor tussendoor. Daarom zal het programma aan het begin van de dag ook iets later starten dan dat jullie van voorgaande jaren gewend zijn.

Op maandag start het programma om 12.00 uur in de tent met de officiële opening door de (loco)burgemeester van de gemeente Berkelland. Voorafgaand hieraan is het ringsteken en het kinderspelspektakel al begonnen. Net als vorig jaar zal er alleen ringsteken te flets zijn. De informatie over het kinderspelspektakel wordt voor de vakantie via de groepsapp van school gedeeld worden met de ouders. Ringsteken en de kinderspelen starten beide om 10:00 uur. Kinderspelen op het V.I.O.S sportveld en ringsteken op het Kermis-terrein.

Ook dit jaar zijn er weer gratis SVB-Euro’s voor de basisschoolkinderen. Deze worden op school uitgedeeld aan de kinderen. Heeft u kinderen die naar het speciaal onderwijs óf naar een basisschool buiten Beltrum gaan, geeft u dit dan door aan één van de leden van SVB die langs komen voor de collecte. Zij zorgen ervoor dat u de SVB-Euro’s thuis ontvangt.

De dinsdag zal er weer een dorpsontbijt georganiseerd worden, mede mogelijk gemaakt dankzij de Rabobank. Vanaf 10:30 uur kan er ontbeten worden in de tent. Tegelijkertijd kunt u zich opgeven voor het vogelschieten dat om 11:30 uur begint. Tijdens het ontbijt zal er voor de jeugd ook het één en ander aanwezig zijn, o.a. een poffertjeskraam en goochelaar.

Net als voorgaande jaren komen de leden van SVB binnenkort bij u langs voor een financiële bijdrage voor Feslunique en het Volksfeest Beltrum. Wij gebruiken uw bijdrage om een fantastisch, gezellig evenement te organiseren, voor jong en oud. Er bestaat een mogelijkheid om met een QR-code te betalen. Verdere informatie vindt u op de website en in de Belangrijk Om Te Weten-Brief en pocketguide die in de week voorafgaand aan het Volksfeest bij u thuis worden bezorgd.

Alvast heel hartelijk dank voor uw gulle gift!

Vriendelijke groet,

Bestuur Stichting Volksfeest Beltrum.