Voetbalplaatjesactie maandag 6 mei van start

Vanaf aanstaande maandag gaat Beltrum volop aan het verzamelen. Er is de afgelopen weken met de COOP hard samengewerkt om een uniek album samen te stellen. Bijna 100 pagina’s vol verhalen, vele kleurrijke foto’s en rijk geïllustreerde verzamelpagina’s. Een prachtig exemplaar!

Samensteller Marco Heutinck noemde het al eerder al een collectors-item. Hij heeft gelijk gekregen! Historische gebeurtenissen zijn prachtig omschreven en van mooi beeldmateriaal voorzien. Ook de kijk van reporter Lambert Folkertsma op het hedendaagse VIOS is een genot om te lezen. Het wijkt duidelijk af van vergelijkbare uitvoeringen. De samenstellers zijn er in geslaagd om het boek naar een echt Beltrums familiealbum te transformeren. Vele foto’s van weleer, maar ook het verzamelen van de VIOS-teams van twaalf jaar geleden maakt het uniek. De pupillen van toen zijn de vrouwen en mannen van nu!

Lekker vernieuwend

In totaal hebben Truus Stotteler en Marco Heutinck ruim 600 plaatjes geschoten. VIOS zou VIOS niet zijn als de vrijwilligers ook meedoen. Zo kan men naast het elftallen verzamelen, ook de plaatjes van de Ondergrondse, loopgroep, stafleden en natuurlijk de vele scheidsrechters sparen. Actuele foto’s gecombineerd met de sfeer van weleer.

Beltrums COOP-ondernemer Nico Pronk is trots, “Met Theo Helmers spraken we al langer over de samenwerking. Zowel VIOS als de COOP willen een bijdrage leveren aan ons vitale dorp met behoud van alle basisvoorzieningen. Wij moderniseerden onze supermarkt en bij VIOS zijn nieuwe ontwikkelingen aan de orde van de dag. Dat dit geen gewone actie zou worden voelde je in het eerste gesprek met de VIOS-innovator.”

De actie start op maandag 6 mei en duurt tot 24 juni. Bij besteding vanaf € 10,- ontvang je bij onze lokale COOP de plaatjes.

 Vanaf maandag is deze tegen een geringe vergoeding te verkrijgen bij de COOP aan de Kampstraat in Beltrum.

Wij wensen iedereen veel plezier bij het verzamelen!

Lees hieronder een artikel uit het Voetbalplaatjes verzamelboek van Coop/VIOS

Kleur op de wangen van het buiten spelen

Uitgelaten komen de spelertjes op de zaterdagmorgen het sportpark opgerend. Sommigen al in de wedstrijdkleding gestoken en anderen met een sportief tasje op de rug. Iedere zaterdagmorgen is het groot feest op het voetbalcomplex.
Jeugdvoetbal leeft volop. Door de jaren heen heeft VIOS flink ingezet op plezier voor iedereen. Het resultaat mag er zij een genot om dit te aanschouwen. Thijs te Brake loopt wekelijks met een flinke glimlach langs het veld. Hij heeft de afgelopen jaren een flinke bijdrage geleverd aan onze jeugd tak. “Kinderen willen zo veel mogelijk aan de bal zijn, daarom is het extra mooi dat de speelvelden en de spelopvattingen zijn veranderd aan iedere leeftijdsgroep.” In de het jeugdbeleid is VIOS de laatste jaren vooruitstrevend geweest. Op het moment dat de KNVB onder invloed van de maatschappelijke ontwikkelingen koers ging aanpassen, had VIOS al een voorsprong.
“Circuittrainingen op maandag en elftallen samenstellen op basis van sociale aansluiting vinden wij vanzelfsprekend. Kinderen willen een voetbalomgeving waarin zij centraal staan.”, vertelt Thijs. “Als de groep zich totaal ontwikkelt, dan ontwikkelen de talenten zich automatisch nog sneller. Bovendien verhoog je het plezier voor iedereen, want iedereen doet mee!”

Gezond en in een team

Buitensporten zijn de laatste jaren flink in schwung geraakt. De buitenlucht is gewoon gezond. Mooi dat dit met voetbal kan. Ouders weten dit. Een ouder vertelt. “Ook ik kom gewoon te weinig buiten. Zaterdagmorgen voetbal kijken naar onze kinderen is voor mij een moment om eens lekker in de zon of heel soms de regen te staan. Zelfs wat regen vinden kinderen niet erg en wij dus ook niet. Als de bal rolt, voelen de kinderen niet eens wat voor weer het is.”
Dezelfde ouder vertelt ook dat het onderlinge contact met andere voetbalouders prettig is. “Het grote voordeel van voetbal is dat er een “rust” is. Onder het genot van een bakje koffie in de kantine maken wij er samen een gezellige pauze van. Het grote voordeel van voetbal kijken! Bovendien is het mooi om te zien dat er binnen een team de kinderen elkaar lijken op te voeden.
Door de jaren heen wordt er bij de jeugd geen verschil gemaakt tussen jongens en meisjes. Bovendien blijkt de samenwerking met de gym een schot in de roos. In de wintermaanden wordt voor de ontwikkeling van de motoriek extra gymlessen verzorgd.
Plezier daar gaat het om bij het Jeugdvoetbal. ledere zaterdag is weer een beleving op zich zelf. Wat is er mooier dan kinderen met een flinke kleur op de wangen!