Beltrumse Survivalrun van 10 januari 2021 gaat niet door! Covid-19 doet de Survivalrun in het water vallen

Graag willen we je als lezer kort informeren over onze beweegredenen.
Zoals jullie kunnen begrijpen is dit een beslissing die ons als bestuur zwaar valt. De Survivalrun gaat altijd door; regen, sneeuw, ijzel, niets houdt ons normaal gesproken tegen. De deelnemers verwachten ook niet anders, ons credo is niet voor niets ‘Toezien of Afzien in de Strijd tegen de Elementen’.

Covid-19 / de corona-crisis
Helaas worden wij in het organiseren van onze run nu sterk belemmerd door de maatregelen ter bestrijding van het corona virus. De regels ten aanzien van de hoeveelheid mensen op ons terrein, de veelbesproken anderhalve meter afstand, geen kleedruimten of mogelijkheid tot douchen voor de deelnemers en andere Covid-19 maatregelen maken het organiseren van een survivalrun erg lastig, zo niet onmogelijk.
Daarnaast willen we ook niet de verantwoordelijkheid dragen voor een uitbreiding van het aantal besmettingen doordat sporters uit het hele land naar Beltrum komen en onbedoeld daarmee het virus zich gaat verspreiden.
En dan is er nog altijd het risico van een regionale opleving van het virus waardoor de veiligheidsregio/gemeente de vergunning intrekt waardoor de vele uren van onze vrijwilligers, te weten de parcoursbouwers en organisatie voor niets zijn geweest.

Alles bij elkaar opgeteld hebben we voor onszelf de conclusie getrokken dat wij de veiligheid en de gezondheid niet voldoende kunnen waarborgen. De enige beslissing die wij daarom kunnen nemen is het annuleren van de run op 10 januari 2021.

De voorbereidingen waren we al begonnen en frisse nieuwe ideeën stonden op het punt uitgewerkt te worden. Dit alles gaat nu even terug in het vat, want wat daarin zit verzuurd niet. Volgend jaar pakken wij het touw weer op en gaan we alles op alles zetten om de editie van 9 januari 2022 weer ouderwets Beltrums te maken.

10 januari 2021
Dat betekent niet dat er helemaal niets gaat gebeuren in het weekend van 10 januari 2021. Op dit moment bekijken we de mogelijkheden om er een leuke en sportieve dag van te maken voor onze leden.