Wanneer:
25/05/2024 – 26/05/2024 hele dag
2024-05-25T00:00:00+02:00
2024-05-27T00:00:00+02:00

In afgeslankte vorm maar. Pigpop is terug
Ze noemen het een light edition, maar Beltrum krijgt dit jaar wel weer een Pigpop festival. Op zaterdag 25 en zondag 26 mei is het feest op de weide bij café Halfweg. Muziek en activiteiten voor jong en oud.

Voorzitter Luc Nijhuis, over die lichte versie: “We zijn een week of wat geleden bij elkaar geweest, rondom de rijd dat weer versoepelingen werden aangekondigd. Toen hebben we besloten om Pigpop door te laten gaan. We gaan er gewoon weer tegenaan! Maar in een iets afgeslankte vorm, omdat we niet veel tijd hebben om het te organiseren,”

Het Beltrumse feest beleeft dit jaar zijn tweede lustrum. Een reden om extra uit te pakken, maar dar gaat ‘m deze keer niet worden. Nijhuis: “Dit jaar zal ons programma niét veel afwijken van wat we altijd doen, maar dan met minder bands en minder buitenactiviteiten. Maar volgend jaar gaan we het gigantisch vieren, we denken bijvoorbeeld aan een vuurwerkshow.”

Fanatieke groep Het bestuur van Pigpop kan ieder jaar rekenen op de inzet van een grote groep vrijwilligers. De organiserende kern bestaat uit zo’n 20 personen. Voor de opbouw, de bardiensten, het programma en het weer opruimen zijn nog eens 150 mensen beschikbaar. “Het is echt een fanatieke groep. Iedereen weet dat het zaterdagavond om zeven uur klaar moet zijn en dat maandag alles weer opgeruimd moet zijn.” Afgelopen weekend begonnen de eerste voorbereidingen voor de aankleding van de feestlocatie met het opknappen van de decorstukken. Ook de programmering is in volle gang, er komt voor elk wat wils. “We willen echt een familiefestival zijn. Daarom hebben we ook al vanaf het eerste jaar een kinderprogramma op zondagmiddag. Kunnen de kinderen van alles doen, terwijl de ouders in de zon van een pilsje genieten.” Hoe zit het met het varkentje? Nijhuis is de enige in het bestuur, die al vanaf het begin in de organisatie zit. Dus hij zou moeten weten hoe het eigenlijk zit met dat varkentje in het logo en de naam Pigpop. Hij schiet in de lach. “Er was een uitje georganiseerd vanuit Beltrum naar Grolsch. Aan het eind zaten we natuurlijk heel gezellig bij elkaar en ging het op een gegeven moment over Groot Zevert, het veetransportbedrijf dat wegging uit Beltrum. Er werd er gekscherend geroepen, dat we dan op die locatie mooi een groot feest konden organiseren.” Veetransport, varkens, feest, festival, Pigpop zo ongeveer. Maar aan het hele programma komt geen varken te pas. Muziek en gezelligheid, daar draait het om.

Dagblad Tubantia: Marjolein Rietman