Vrijwilliger Glenn Hulshof in het zonnetje. Wethouder overhandigt Glenn een taart.
Woensdagavond 28 augustus 2019 stapte wethouder Marijke van Haren, met een heerlijke taart, De Hassinkhof in Beltrum binnen om Glenn Hulshof te verrassen. “Want Glenn is een hele bijzondere vrijwilliger”, vertelt Marijke van Haaren.

“Glenn is 22 jaar en in korte tijd een zeer gewaardeerde vrijwilliger geworden bij de Stichting Kerkepaden in Beltrum en bij het woonzorg centrum De Hassinkhof ook in Beltrum”, vertelt Ria Cornelissen, collega en vrijwilliger van Glenn.

Via het Meldpunt Beltrum

Glenn kwam, samen met zijn moeder, in 2017 in contact met Meldpunt Beltrum. Omdat Glenn zich in zijn speciale werksituatie niet gelukkig voelde kon hij, met toestemming van het UWV, vrijwilligerswerk gaan doen. Maar wat en waar? Het Meldpunt is een stichting waar mensen terecht kunnen met allerlei vragen op het gebied van vraag en aanbod van vrijwilligerswerk. Omdat Glenn graag in de tuin werkt, was de Stichting Kerkepaden een goede match. Deze organisatie onderhoudt in en rondom Beltrum ongeveer 23 kilometer aan fietspaden, het plantsoen de Stroet en de tuin rondom de kerk. Een nieuwe vrijwilliger is altijd welkom! Hij werd met open armen ontvangen. Onder begeleiding van Joop is hij, ondanks het grote leeftijdsverschil, een zeer gewaardeerde medewerker geworden.

Koffievrijwilliger Hassinkhof

Naast het werk voor Stichting Kerkepaden is Glenn sinds een paar maanden ook ‘koffie vrijwilliger’ in de Hassinkhof. Hij schenkt samen met andere vrijwilligers koffie en brengt dit bij de bewoners in hun kamer. Aansluitend neemt hij in die functie ook deel aan het “koffiedrinken bij Wilma”. Een initiatief van een vrijwilliger in het Grand Café waar dan vaak zo’n 20 bewoners naar toe komen. Ook daar is Glenn van toegevoegde waarde!
Ria Cornelissen: “Glenn is enthousiast en liefdevol in zijn benadering naar de bewoners.”
Dat Glenn op zijn plaats is als vrijwilliger in de Hassinkhof straalt er aan alle kanten vanaf.
“Ik vind het leuk om onder de mensen te zijn en de waardering die je ervoor terug krijgt doet mij goed. Ik blijf dit werk zeer zeker nog een tijdje doen”, vertelt Glenn met een grote grijns op zijn gezicht.

Tot slot staat Glenn ook altijd voor zijn eigen oma klaar

Met zijn 45 km auto brengt hij zijn oma en haar vriendin van en naar het eetcafé. Ook als er extra gereden moet worden is dat voor Glenn geen enkel probleem! Marijke van Haaren: “Ik heb begrepen dat de dames worden geholpen in de jas en het plaatsnemen in de auto met een zorgvuldigheid waar je warm van wordt. Glenn verdient het om deze maand in het zonnetje te worden gezet!”

Glenn staat niet alleen met z’n eigen 45 km auto klaar, maar is ook met zijn Oma van de partij bij: Wandelen op wielen.

Een vrijwilliger opgeven voor een verrassingsbezoek?
Elke maand zet Voormekaar een vrijwilliger in het zonnetje. Op deze manier laten wij zien dat we vrijwilligerswerk ongelooflijk waarderen. Kent u een vrijwilliger die het echt verdient om bedankt en verrast te worden? Geef haar of hem op bij Voormekaar Berkelland via het e-mailadres: vrijwilligerspunt@voormekaar.net. Wie weet staan we binnenkort bij u aan de deur!