Edwin Bleumink overhandigt Paulien Bovenhof de cheque.  Foto Henri Walterbos

Opbrengst uit uit ‘Normaal in Beltrum’ concerten
Door Henri Walterbos info: Groenlose Gids.

Tijdens de nieuwjaarsreceptie voor de vrijwilligers van de Beltrumse kermis had de organiserende stichting een leuke verrassing in petto voor het Naoberfonds Beltrum, en hiermee voor geheel Beltrum. Het was voorzitter Edwin Bleumink die Paulien Boverhof van het Naoberfonds Beltrum een cheque van 5000 aanbood. Het betreft hier een deel van de netto-opbrengst van de drie concerten van Normaal die werden georganiseerd in Beltrum.

“Met elkaar heb je het er dan over waar je de opbrengst voor gaat gebruiken of aan uit gaat geven. Daar was nu een mooie gelegenheid en aangelegenheid voor. We hebben nog geld in kas voor nog te organiseren evenementen in Beltrum en nog steeds ideeën voor een muziekconcert in Beltrum. Dat willen we nog steeds erg graag, maar we vonden ook dat als we een deel van het geld aan de afgelopen jaar opgerichte Stichting Naoberfonds Beltrum zouden schenken, we het geld indirect aan geheel Beltrum tegemoet laten komen. Zo blijft het geld van Beltrum in Beltrum, bijeengebracht door de Beltrumse gemeenschap, waar we het op deze manier ook aan teruggeven”, vertelt een blije Edwin Bleumink.

“Het Naoberfonds is beheerder van de gelden die de verkoop van Dorpshuis de Wanne opbracht. Dit geld komt ten goede aan allerhande
initiatieven binnen Beltrum, bedacht en uitgevoerd door Beltrummers. Hier hebben zij een heel mooi objectief systeem bedacht. Dat potje raakt ooit een keer leeg. Vanaf nu zal het Naoberfonds jaarlijks een bijdrage krijgen van de gelden uit de Normaal-concerten. Mede tot stand gekomen door de inzet van vele vrijwilligers. Op deze manier kunnen meer sprankelende ideeën en initiatieven gesteund en uitgevoerd worden, ten bate van de Beltrumse gemeenschap.”

Eerder werden al gelden uitgegeven aan de stichting die de voetbalvelden bij Vios B beheert en aan het cultuurhuis.