BELTRUM – Burgemeester Van Oostrum heeft vanmiddag aan Marco Heutinck uit Beltrum de Koninklijke Onderscheiding Lid in de Orde van Oranje-Nassau uitgereikt. De uitreiking vond plaats in de Onze Lieve Vrouw Ten Hemelopnemingkerk aan het Mariaplein 4 in Beltrum.

Marco Heutinck is al 36 jaar actief voor de Beltrumse samenleving

Hij begon als vrijwilliger bij Wagenbouwgroep De Slinge en Klunt (1985-2010). Verdere vrijwillige activiteiten: secretaris (1994-2012)/bestuurslid (2012-2019) van en vrijwilliger

(sinds 2019) bij voetbalvereniging VIOS, onbezoldigd fotograaf voor diverse organisaties

(sinds 2007), secretaris-penningmeester (2013-2019)/secretaris (sinds 2019) van de Stichting Accommodatie VIOS Voetbal en penningmeester (sinds 2020) van CDA Berkelland.

 

Zijn inzet was en is van bijzondere waarde
De inzet van meneer Heutinck voor de samenleving beantwoordt aan het criterium uit het Ordereglement: “iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen of anderen heeft gestimuleerd”. Gelet op de aard, duur, uitstraling en betekenis van zijn activiteiten, met als zwaartepunt de activiteiten op het terrein van de sport, ontvangt meneer Heutinck de Koninklijke Onderscheiding Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

CDA Berkelland trots
Het CDA reageerde vanmiddag direct op de onderscheiding: “CDA Berkelland-bestuurder Marco Heutinck is zaterdagmiddag 11 december door burgemeester Joost van Oostrum benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Zijn tomeloze inzet als vrijwilliger binnen de Berkellandse samenleving is van de buiten categorie. Vooral binnen de sport heeft hij zijn sporen verdiend. Al meer dan 25 jaar is hij clubman, fotograaf, webmaster en bestuurslid van VIOS, maar daarnaast ook actief voor dorpsfeest Festunique. Menig wagenbouwgroep kon op zijn steun rekenen. CDA Berkelland mag eveneens van zijn talenten gebruik maken. Zijn juiste gevoel bij de samenleving helpt ons grote stappen te zetten. De burgemeester benoemde dat Marco andere vrijwilligers inspireert en weet hoe belangrijk de motor van het verenigingsleven is. “Verenigingen verbinden mensen en bieden ruimte voor de juiste invulling van vrije tijd.”, aldus Marco. Dat juist hij vandaag in het middelpunt van de belangstelling staat raakt hem. “Een mooie waardering dat zeker, maar ik draag hem op aan alle mensen die mijn werk mogelijk maken.” Marco is een gezien persoon binnen de gemeenschap. Zijn inzet, structuur, open houding, maar bovenal sociale instelling is bewonderenswaardig! Alle mensen van het Berkellandse CDA feliciteren Marco en zijn vriendin Bianca van harte!” Laat voorzitter Dinant Rohaan weten.

Foto: CDA Berkelland