Foto: Truus Stotteler

Ruim 2000 jaar geleden bleef de deur van de herberg voor Jozef en Maria gesloten. Dit jaar zijn de kerkdeuren tijdens de vieringen met Kerstmis dicht. Jozef en Maria vonden onderdak in een oude stal en kregen bezoek van herders en de koningen. Van ons wordt deze Kerst verwacht, dat we bezoek maar beperkt ontvangen. Het Coronavirus houdt ons al lange tijd bezig, ook nu met Kerstmis. Maar het is Kerstmis en we vieren het wel, zeker ook in Beltrum. Daarover lezen jullie in deze Kerstbrief meer. We wensen jullie allemaal een Zalig Kerstmis en wees gerust, want in onze gemeenschap is iedereen van harte welkom.

Dus tot ziens, jullie Beltrumse locatieraad

Geen vieringen in Beltrum tijdens de Kerst
Vanwege de aangescherpte maatregelen i.v.m. corona heeft de Paulusparochie besloten alle vieringen op kerstavond en Eerste en Tweede Kerstdag niet door te laten gaan. Wel zijn Kerstavond om 20.00 uur en 1ste en 2de Kerstdag om 9.30 uur een besloten vieringen. Deze vinden in de Calixtusbasiliek plaats en kunnen online via kerkdienstgemist.nl gevolgd worden.

Maar in Beltrum hebben we het voor elkaar gekregen dat de woord- en gebiedsviering op 1ste Kerstdag om 10.30 uur via live-stream te volgen is. Dus deze viering, die door de Werkgroep Kiddoesj is voorbereid, kan in de huiskamer meegevierd worden. (Voor diegene die beschikken over de Kerkradio is de viering gewoon te volgen)
De misintenties die voor alle kerstvieringen zijn opgegeven, worden tijdens deze woord- en gebedsviering vermeld.

Klik op deze regel om toegang te krijgen tot de Livestream viering: www.beltrumlive.nl

Hebt u moeite met het opstarten, vraag dan hulp van uw kinderen, kleinkinderen, buurman/-vrouw of een kennis.

Dit jaar dus tijdens de Kerst voor u geen vieringen in onze kerk, maar de deuren van de kerk staan wel open.
Openstelling kerk op 1e en 2e kerstdag voor een persoonlijk bezoek en bezichtiging van de Kerststal. We voegen daar zondag 27 december aan toe. Dus drie dagen achtereen is de kerk open van 11.30 tot 16.00 uur.

We nodigen iedereen van harte uit om een kijkje te komen nemen.
Wel vragen we u daarbij zeker de corona-maatregelen in acht te nemen: 1,5 meter afstand, een mondkapje te dragen en de looproute volgen.

Vele vrijwilligers zijn de afgelopen weken in de weer geweest om de kerk feestelijk te versieren en natuurlijk staat onze kerststal (met knikengel) weer prachtig uitgestald.

Tijdens de kerstdagen staat er een collectebus voor een vrije gift om de vele kosten te dekken, die in de aanloop naar Kerst, zijn gemaakt.

De eerstvolgende viering in Beltrum is een Woord- en gebedsviering op Oudejaarsavond om 19.00 uur. Uiteraard geldt hier het maximum van 30 personen, en u dient zich aan te melden(mail of bel: 06-82 60 48 63). Werkgroep Woord- en gebedsviering, m.m.v. cantores van het Dames- en herenkoor.

 

De livestreaming mede mogelijk gemaakt door: