Wanneer:
13/05/2019 @ 00:00 – 18/05/2019 @ 00:00
2019-05-13T00:00:00+02:00
2019-05-18T00:00:00+02:00

Longfonds Collecteweek 13 t/m 18 mei.

Longfonds in één adem
Voor de meeste mensen is ademen heel gewoon. Maar voor 1,2 miljoen Nederlanders is het niet vanzelfsprekend. Zij hebben een longziekte en kunnen daardoor niet het leven leiden dat zij willen. Het Longfonds gaat voor een wereld zonder longziekten. En tot het zover is? Doen we er alles aan dat mensen met een longziekte zich gezien, gesteund, krachtig en gelukkig voelen.

Om hier te komen willen we mensen in staat stellen om de regie te nemen over hun leven met een longziekte. We maken ons hard voor een wereld waarin gezond leven de norm is en we jagen medische doorbraken aan. Bij dit alles stellen we de persoonlijke behoefte van de mens centraal. Hoe doen we dat?

Regie nemen
Mensen willen steeds meer regie nemen, maken bewust eigen keuzen en nemen een actieve rol in hun gezondheid. Wij willen mensen met een longziekte in staat stellen om zelf regie te nemen door hen de juiste kennis te bieden en hen te motiveren op een manier die bij hen past.

Gezond leven is de norm
Iedereen wil gezond zijn, maar niet voor iedereen is gezond leven vanzelfsprekend. Roken en meeroken leiden tot grote gezondheidsrisico’s. Dit geldt niet alleen voor mensen met een longziekte, maar ook voor mensen met gezonde longen. In de Alliantie Nederland Rookvrij (ANR) werken we aan een Rookvrije Generatie. Daarnaast strijdt het Longfonds voor een betere luchtkwaliteit, binnen en buiten.

Echte oplossingen via medische doorbraken
Het Longfonds heeft de ambitie om de uitkomsten van onderzoek direct aan de mensen met een longziekte ten goede te laten komen. Wij kennen subsidie toe aan impactvol onderzoek en we stimuleren de ontwikkeling van talent. We laten mensen met een longziekte meepraten en mee beoordelen. Met het programma LONGFONDS | Accelerate heeft het Longfonds in 2018 de regie genomen in een resultaatgericht internationaal samenwerkingsprogramma.