Wanneer:
01/09/2019 @ 12:30 – 03/09/2019 @ 00:00
2019-09-01T12:30:00+02:00
2019-09-03T00:00:00+02:00

BEN JIJ KLAAR VOOR FESTUNIQUE en het Volksfeest Beltrum?
Geniet van de meest bijzondere straattheateracts, swingende live muziek en bewonder de adembenemende corsowagens, waar honderden bouwers vele duizenden uren vrijwillig aan werkten. Dit mag je niet missen! Festunique 2019, zondag 1 september vanaf 12:30 uur in Beltrum!

    

Festunique verrast met nieuwe terreinindeling en corsoroute
Totaalconcept zorgt voor complete festivalbeleving

Blijven vernieuwen en zo uniek blijven; dat is de insteek van Festunique, sinds zeven jaar hét startschot van het Beltrumse volksfeest. Op zondag 2 september staat de zevende editie gepland, mét een geheel nieuwe terrreinindeling en corsoroute. En dat is nog niet alles. “Voorstellen die nu nog ondenkbaar lijken, kunnen volgend jaar misschien wel realistisch zijn en daar gaan we voor,” aldus voorzitter Edwin Bleumink.

Wie denkt aan Festunique zal denken aan een dagje uit voor het gezin. Of aan een mooi feest in de feesttent met vrienden. Of aan het adembenemende bloemencorso dat door de straten van Beltrum trekt. De verschillende associaties die de jaarlijks terugkerende bezoekers bij Festunique hebben, zijn de uitgangspunten geweest bij het formuleren van een vernieuwde opzet. Festunique moet immers uniek blijven, een begrip op de Achterhoekse festivalagenda.

Wat verandert er?
De rode draad van de vernieuwing is het creëren van één geheel. Daarvoor is het noodzakelijk om de drie pijlers bloemencorso, muziek en straattheater dichterbij elkaar te brengen. Het kermisterrein aan de Avesterweg wordt daarom geheel aangepast: de corsowagens worden na de optocht onderdeel van het terrein. Een geweldige manier om de schoonheid van de corsowagens nog meer tot hun recht te laten komen. Tevens wordt er op datzelfde terrein een gevarieerd programma van muziek en straattheater aangeboden. Met creatieve workshops, hilarische acts, heerlijke live muziek op een steenworp afstand van de feesttent, de opgestelde corsowagens en de attracties voor de kinderen wordt het terrein een heuse totaalbeleving voor jong en oud.

Kortom: het kermisterrein wordt omgebouwd tot één gezellig en sfeervol Festunique-terrein. Ideaal voor iedere bezoeker van Festunique. De attractiepret voor kinderen, het feest voor de feestvierders, het bewonderen van de corsowagens en het genieten van muziek en straattheater gebeurt nu namelijk op één compact en overzichtelijk terrein. Daarnaast is er zoals elk jaar straattheater aan de Voslaan te bewonderen.

Een andere grote verandering is het inkorten van de corsoroute. Dit zorgt voor een compactere optocht en zal de sfeer ten goede komen. “Bijkomend voordeel van de veranderde route is dat de theaterweide aan de Voslaan maar één keer rekening hoeft te houden met het corso. Daarna kan er een aaneenlopend theaterprogramma worden gepresenteerd,” aldus Edwin Bleumink.

De aanpassing van de corsoroute biedt bovendien alternatieve parkeermogelijkheden. De parkeergelegenheden liggen nu een stuk dichterbij het Festunique-terrein.

Unieke festivalbeleving, georganiseerd door vrijwilligers
Deze vernieuwing is volgens de organisatie broodnodig om ook de komende jaren een toonaangevend evenement te blijven in de Achterhoek. Vernieuwing zal daarom niet alleen dit jaar, maar vooral ook de komende jaren een belangrijk agendapunt blijven.

Edwin Bleumink benadrukt daarbij dat Festunique wordt georganiseerd door vrijwilligers. Het is dan ook belangrijk dat de veranderingen dorpsbreed worden gedragen. “Betrokkenheid is de basis van het doen slagen van de doorgevoerde veranderingen. We streven ernaar om de kennis van alle vrijwilligers te gebruiken, zodat Festunique een begrip blijft en Beltrum trots blijft op Festunique!”

Wie met eigen ogen de enerverende vernieuwingen van Festunique wil zien, is op 2 september vanaf 12.00 uur van harte welkom in het bruisende Beltrum. Kijk voor meer informatie over het programma op www.festunique.nl.

Festunique gaat voor groots spektakel met Holland’s Got Talent act.

De vaste bezoeker van het Beltrumse evenement Festunique, iedere eerste zondag van september, weet inmiddels dat ‘ie jaarlijks vernieuwing en vooruitgang kan verwachten. Dit jaar komt die vernieuwing in meerdere aspecten terug: de organisatie regelde een spectaculaire en nationaal bekende act, stippelde een nieuwe corsoroute uit én maakte een nieuwe indeling van het feestterrein.
Een dag uit voor het hele gezin. Een jaarlijkse reünie voor (oud) inwoners van Beltrum. En een feestelijke dag voor liefhebbers van muzikaal-, theatraal- en corso-spektakel, dat is Festunique in een notendop. Dat betekent dat het publiek divers is. Een veelzijdig programma is dan ook vereist om iedere bezoeker optimaal te kunnen vermaken en verrassen. Precies waar de organisatie ieder jaar opnieuw naar streeft.
Dit jaar verrast Festunique met De Quattrobar. Acht turners met een ongekend talent, geen greintje angst en een verbazingwekkende act komen op zondag 1 september naar Beltrum. Met hun spectaculaire acrobaten act bliezen ze de jury van het razend populaire RTL-programma ‘Holland’s Got Talent’ volledig omver. En dat zullen ze in Beltrum opnieuw doen, maar dan bij het Festunique-publiek. Om 17:00 uur en om 18:30 uur zullen de turners hun act opvoeren.
Het Beltrumse bloemencorso, waaraan maandenlang hard wordt gewerkt door jong én oud, is al jaren de grote publiekstrekker van Festunique. De metershoge wagens met indrukwekkende bouwwerken stralen passie en vakmanschap uit; spektakel waar het publiek van smult. Door na afloop van het bloemencorso een grote en spraakmakende act als de Quattrobar neer te zetten heeft Festunique de liefhebber van spektakel nog meer te bieden.
Vernieuwde corsoroute en terreinindeling voor ultieme festivalsfeer
Behouden wat goed is, vernieuwen waar nodig en voorop blijven lopen zijn kenmerkend voor het evenement. Naast het acrobatenspektakel sluiten ook de vernieuwde corsoroute en terreinindeling mooi op die filosofie aan. “Met de nieuwe route gaat het corso twee keer rond, dus mensen kunnen er twee keer van genieten,” vertelt Luc Nijhuis, voorzitter van de corsocommissie. “Daarnaast willen we proberen om de route helemaal ‘vol’ te maken met onder meer het jeugdcorso, muziekgroepen en straattheater, zodat mensen over de hele route iets te zien krijgen. Mocht het onverhoopt voorkomen dat het publiek even moet wachten, dan kunnen ze zich in elk geval vermaken met dat wat er te zien is.”
Met de nieuwe terreinindeling wordt nog meer ingespeeld op het festivalgevoel. Na afloop van het corso en het straattheaterprogramma wordt alles op één terrein aangeboden – van feesttent tot kermisattracties en van corsowagens tot eet- en drinkgelegenheden. Dit maakt Festunique tot een compact, overzichtelijk en sfeervol geheel.
Festunique vindt plaats op zondag 1 september in het centrum van Beltrum. Vanaf 13:00 uur begint het straattheater, het bloemencorso begint om 14:00 uur. Na afloop zet het feest zich voort op het festivalterrein aan de Avesterweg, met muziek van onder andere Bandje Speciaal, Lara Leaves, Twenty Sicks, Pim Pam Pompen en DJ Kay Heezen. Kijk voor meer informatie over het programma en parkeergelegenheid op www.festunique.nl.