Wanneer:
28/07/2019 @ 10:00 – 12:00
2019-07-28T10:00:00+02:00
2019-07-28T12:00:00+02:00
'Bedrijvigheid op de Boer'  fietstocht in Beltrum

Zondag 28 juli: ‘Bedrijvigheid op de Boer’ fietstocht in Beltrum
Het Noasman en Wagenbouwgroep Oet alle windstreken organiseren op zondag 28 juli 2019 de 1e fietstocht genaamd ‘Bedrijvigheid op de boer’ door het veelzijdige buitengebied van de gemeente Berkelland.

Onderweg is er mogelijkheid om 4 bedrijven te bezoeken en diverse natuurgebieden te doorkruisen.
Verder zal de Vereniging Agrarisch Natuurbeheer Berkel en Slinge met een informatiestand aanwezig zijn bij een nieuw aangelegd natuurgebied.

Datum, kosten en locatie

Start- en eindpunt is Bezoekerscentrum “Het Noasman” aan de Meenweg 4 te Beltrum en er kan gestart worden voor deze 38 kilometer lange fietstocht tussen 10.00 en 12.00 uur. De kosten bedragen € 3,50 per deelnemer en kinderen tot 12 jaar mogen gratis meefietsen met de ouders.

Meer info over de tocht

Deze fietstocht is de opvolger van de jaarlijkse LTO fietstocht ‘de boer op’. In 2018 werd de laatste editie aangekondigd omdat men geen organisatoren kon vinden. Het Noasman, bekend van de wandeltochten in Beltrum en wagenbouwgroep ‘Oet alle windstreken’ hebben daarop het initiatief genomen om samen deze fietstocht voort te zetten. De LTO organisatoren waren erg blij met dit initiatief en hebben daar waar mogelijk de nieuwe organisatoren van adviezen voorzien.

De tocht doet de nieuwe naam ‘Bedrijvigheid op de boer’ alle eer aan. Opnieuw worden maar liefst 4 bedrijven in het buitengebied bezocht, namelijk een melkveebedrijf, Keuken- en sanitair specialist, een hertenhouderij en een vaste plantenkwekerij. De Vereniging Agrarisch Natuurbeheer is daarnaast op de route aanwezig om uitleg te geven bij de door de vereniging aangelegde nieuwe natuurgebieden.

De route gaat niet alleen langs de bedrijven en nieuwe natuur maar ook door volgende traditionele natuurgebieden: ‘t Kooierveld, het Beekvliet, de Lebbenbrugge en de Leo-Stichting. Verder fietst men door bossen, velden en langs boerenerven.

Verrassend aan deze fietstocht is om te zien hoe de nieuwe natuur en oude natuur vlekkeloos in elkaar overgaan en elkaar aanvullen in het traditionele coulissen- en essenlandschappen van Berkelland.

Voor vragen kunt u contact opnemen of bellen met 0544-48 14 40

LTO Fietstocht ‘De boer op’ krijgt doorstart

De fietstocht ‘De boer op’ van LTO afdeling Eibergen krijgt alsnog een doorstart.
Nadat vorig jaar in diverse media werd gemeld dat de 23e fietstocht de laatste zou zijn, wegens het gebrek aan een organisator, kan André te Fruchte van LTO Noord nu melden dat zich alsnog een nieuwe organisator heeft gemeld.
Na een aantal gesprekken heeft Het Noasman de knoop door gehakt en gaan zij met hulp van Wagenbouwgroep Oet alle Windstreken op zondag 28 juli 2019 een fietstocht organiseren door het buitengebied van Berkelland. Opnieuw worden er 4 bedrijven in het buitengebied bezocht. Het zullen niet meer alleen boerenbedrijven zijn, maar ook andere bedrijven die gevestigd zijn in het buitengebied.
De nieuwe organisatie is meteen aan de slag gegaan en heeft inmiddels vier bedrijven bereid gevonden hun bedrijf die dag open te stellen voor de fietsers. Verder zal Vereniging Agrarisch Natuur beheer Berkel en Slinge met een informatiestand aanwezig zijn bij een nieuw aangelegd natuurgebied.
Omdat de opzet iets anders wordt, heeft de organisatie gekozen voor een andere naam; de ‘Bedrijvigheid op de boer’-tocht moet laten zien dat er heel wat bedrijvigheid is in het buiten gebied.
Aan Mark Nahuis van de nieuwe organisatie de vraag waarom hij verder gaat met de fietstocht: “In 2018 waren we één van de bedrijven die bezocht werd en ik vond het erg mooi de fietsers ons bedrijf te laten zien. Toen ik hoorde dat het de laatste editie was dacht ik, kunnen wij hier samen met onze wagenbouwgroep niet iets in betekenen”. Veel leden van de wagenbouwgroep wonen namelijk in het buitengebied en hebben daar een eigen bedrijf.
De eerste wagenbouwer die benaderd werd, Björn Klein Gunnewiek was meteen enthousiast en zegde direct zijn medewerking toe.
Inmiddels is de route globaal klaar, hebben de bedrijven toegezegd en wordt er nog gewerkt aan de precieze invulling van het geheel eromheen.
Door de voortvarendheid van de nieuwe organisatie hebben Andre te Fruchte, Gerrit Luggenhorst en Johan Te Raa er alle vertrouwen in dat het in 2019 goed komt met de fietstocht.
Mark Nahuis is blij met de adviezen van de 3 organisatoren van LTO Noord en bood de heren afgelopen maandag een attentie aan als dank voor de vele jaren inzet.