Raad Van Overleg Beltrum

Bent u nieuwsgierig naar de nieuwe locatie in Beltrum waar voor jongeren nieuwe woningen ontwikkeld kunnen worden? Of wilt u weten hoe het staat met de planontwikkeling van nieuwe (senioren)woningen op de locatie van de Jenaplan schooi (de Tweespan) of het kleinschalig wonen project ‘Wonen als Thuis’, voor jong volwassenen met een beperking? Kom dan op woensdag 27 februari om 19.30 uur naar de Kerk in Beltrum. Wethouder Patricia Hoytink opent de bijeenkomst. De bijeenkomst duurt ongeveer tot 20,30 uur.

Informatie over de voortgang

Raad van Overleg Beltrum, Projectgroep Toekomst Wonen in Beltrum en gemeente Berkelland informeren de aanwezigen dan over de voortgang van deze plannen,
Daarnaast informeren we u over de voortgang van een aantal spelregels die de gemeente aan het ontwikkelen is voor het realiseren van tijdelijke woningen en mogelijkheden om woningsplitsing in de toekomst onder voorwaarden weer mogelijk te maken.

Nieuwe woonlocaties in Beltrum verkend.

Afgelopen maanden is onderzoek gedaan naar potentiële nieuwe locaties voor het ontwikkelen van koopwoningen voor jongeren door jongeren. Op 27 februari informeren we u waar nu als eerst gestart kan worden. Na 20.30 uur gaan we verder in gesprek met de serieus geïnteresseerden voor dit woonproject en informeren wij hen over de spelregels waaronder de woningen ontwikkeld kunnen worden en de vervolgstappen hiervoor.

Doorstroom mogelijkheden op de woningmarkt in Beltrum

De woningmarkt in Beltrum is volop in beweging. Zo werken we volop samen aan de opgave om nu en in de toekomst plezierig te wonen in het dorp. De woonplannen voor ‘Het Nieuwe Jena’ zijn al in een ver gevorderd stadium. Als die inwoners gaan verhuizen naar deze woningen, komen hun woningen vrij voor anderen. Aan de achterkant van deze brief vindt u een lijst van woningen die dan vrij gaan komen. Heeft u interesse in een van deze woningen, dan kunt u gerust dit reeds kenbaar maken bij de huidige eigenaar van die woning.

Vragen?

Hebt u vragen of wilt u meer informatie? Neem dan contact op met de contactpersoon wonen van de gemeente Berkeiland, Anja van Maren via 0545 – 250 250.

Met vriendelijke groeten,

Namens Raad van Overleg Beltrum (Roei Beunk), Projectgroep Toekomst Wonen in Beltrum
(Bas Hommelink) en gemeente Berkeiland (Anja van Maren).