Meet .. Tess Ratering!??

Ik ben Tess, ik ben 13 jaar en ik ben slagwerker. Op mijn 7e of 8e ben ik begonnen op het klokkenspel, daarna ben ik slagwerk gaan doen. Inmiddels heb ik mijn A – diploma en B-  binnen, ik wil graag door voor C-.

Tijdens een open dag vanuit de muziek heb ik voor het eerst achter een drumstel gezeten, ik wist toen gelijk dat ik dit wilde gaan doen! Ik ben een ‘druk type’ en achter het drumstel kan ik lekker mijn energie kwijt. Op de open dag heb ik trouwens ook nog viool geprobeerd maar dat was een ramp…

Het leuke aan slagwerk vind ik dat je verschillende liedjes en instrumenten kunt doen. Naast het drumstel vind ik de marimba ook heel mooi, dat vraagt alleen wel wat meer oefenen haha.
Ik heb bewust voor de slagwerkgroep gekozen omdat ik het leuk vind om met allemaal slagwerkers samen muziek te maken. Ik zit nu ongeveer 2 jaar in de A slagwerkgroep.

In de slagwerkgroep ben ik de enige meid. In het begin vond ik dat wel lastig, nu soms nog wel omdat ik niet over meidendingen kan praten. Door uitjes vanuit de muziek heb ik iedereen wel beter leren kennen en voel ik me echt een onderdeel van de groep. Het is heel gezellig! Ik krijg na afloop van optredens vaak leuke reacties of complimenten vanuit het publiek, dat vind ik leuk!
Voorlopig blijf ik nog wel even de enige meid in de -A groep maar dat is voor mij zeker geen reden om te stoppen.

Als ik 1 dag een ander instrument zal mogen doen zal ik piano kiezen, dat lijkt me heel leuk. Met drummen kun je moeilijk droevige nummers spelen, met de piano kun je dat wel door de melodie.

Ik hoop dat nog veel mensen muziek blijven maken, Concordia is een leuke vereniging met aardige mensen. Het is hartstikke leuk om samen met anderen muziek te maken, je merkt tijdens het spelen ook niets van het leeftijdsverschil. Ook hoop ik natuurlijk dat er nog meer meiden gaan drummen… Mijn boodschap aan hen? Gewoon doen!!