Achterhoekse nominaties dorpshuis van het jaar

De uiteindelijke winnaar wordt bepaald door drie zaken. Mensen kunnen op stemmen via deze website, de beheerders van de genomineerde dorpshuizen beoordelen elkaar en een vakjury onder leiding van gedeputeerde Bea Schouten beoordeelt het dorpshuis op een aantal onderwerpen. Wilt u ook uw stem uitbrengen? Klik op de button hieronder!

STEM HIER OP UW FAVORIETE DORPSHUIS KULTURHUS DE WANNE

BELTRUM:De BMV Mariënvelde en het Kulturhus De Wanne in Beltrum zijn genomineerd voor de verkiezing Gelders dorpshuis van het jaar. Provincie Gelderland, Leefbaarheids Alliantie en Omroep Gelderland zijn gezamenlijk de initiatiefnemers van de verkiezing.

De uitslag wordt op 9 december bekend gemaakt tijdens de uitreiking. De uitreiking is te zien op dinsdag 12 december tijdens de laatste aflevering van ‘Dorpshuis van het Jaar 2017’ op TV Gelderland.

De zes genomineerde dorpshuizen hebben 750 euro ontvangen en de winnaar krijgt nog eens 2.500 euro en een groot feest aangeboden door gedeputeerde Bea Schouten. De overige vier genomineerden zijn het Gildehuus in Lobith, de Horst in Horssen, Willem de Zwijger in Rheden en het Hart in Eefde.

Tussen oktober en december van 2017 zendt Omroep Gelderland acht afleveringen uit over de verkiezing Dorpshuis van het jaar 2017 in Gelderland. In deze afleveringen zullen de zes finalisten centraal staan en krijgen ze de uitdaging om te laten zien waarom zij de titel verdienen.