Kruisbeeld Beltrum hersteld en terug op de plek

Beltrum, augustus 2017.

Sinds afgelopen week hangt het kruisbeeld aan de Avesterweg weer op zijn vertrouwde stekje. Nadat het Jezusbeeld afgelopen voorjaar fors was toegetakeld hebben Beltrumse vrijwilligers deze weer als nieuw hersteld. Afgelopen week werd het beeld, in aanwezigheid van Pastoor De Jong, weer op zijn plek terug gehangen.

Het kruisbeeld op de kruising Avesterweg-Spilmansdijk werd half februari vernield. Dit riep toen heel veel reacties van afkeuring op en haalde zelfs de landelijke pers. De locatieraad van de Onze Lieve Vrouwe Tenhemelopneming geloofsgemeenschap in Beltrum besloot meteen om het hoofd niet te buigen voor vandalisme en het beeld te restaureren. “Het beeld is ooit door de ABTB aan de Beltrumse gemeenschap geschonken. Het is een markante plek in het Beltrumse buitengebied en iedereen kent het”, vertelt Harry Geverinck, voorzitter van de locatieraad. “Het is het een plek waar mensen rust vinden.”

Met dank aan vrijwilligers

In de afgelopen maanden hebben Els en Stef Smit het Jezus-beeld gerestaureerd.  Het kostte vele uren om de beschadigde corpus weer in de oude staat terug te krijgen. Afgelopen week, een half jaar na de beschadiging, plaatsten vrijwilligers het beeld terug op zijn plaats. “Het ziet er weer puik uit. Ook het parkje ligt er met dank aan Henk en Regien Oldenkotte prachtig bij”, complimenteerde Geverinck de vrijwilligers voor de veel uren werk die ze erin hebben gestoken. “Nu maar hopen dat vandalen het beeld met rust laten en dat we er weer jaren van kunnen genieten.”