Festunique, hét evenement vol verrassingen, bruisend spektakel en saamhorigheid tussen jong en oud komt er weer aan! Op zondag 3 september barst het in Beltrum vanaf 12.30 van de straattheateracts, livemuziek en prachtige dahliawagens waaraan maanden hard is gewerkt. 

Festunique trekt al sinds haar eerste editie in 2012 uiteenlopende bezoekers die uitkijken naar een dagje gezelligheid en uniek vermaak. De organisatie belooft dit jaar naar nóg meer variatie en een aantrekkelijke programmering, waarbij de saamhorigheid tussen jong en oud hoog in het vaandel staat.

Straattheater en livemuziek
Festunique zou Festunique niet zijn als er geen unieke theateracts en pakkende live muziek aanwezig zou zijn. Zo heeft Beltrum dit jaar ’s werelds allereerste steltloper die óver de kop gaat weten te strikken. Die Stadlfreunde zullen weer garant staan voor gezellige volksmuziek. Het ‘Rad van Fortuin’ van Ale Risorio zal voor hilarische momenten zorgen en ’s middags en ’s avonds barst het feest in de feesttent los onder muzikale leiding van Old Ni-js, Bad Timing en DJ Bacchie.

Bloemencorso en braderie
Zoals elk jaar begint om 12:30 uur een uitgebreide braderie. Van CD tot sieraad en van lekkernij tot leesboek; de gezellige markt strekt zich uit over meerdere Beltrumse straten.

Liefhebbers van indrukwekkende dahliawagens zullen vanaf 14:00 uur op hun wenken bediend worden. Vanaf dat moment trekt er een bonte stoet van 10 grote dahliawagens, vele kinderwagentjes en een opzwepende muziekwagen door de straten van Beltrum. Het mooie aan dit Beltrumse bloemencorso is dat de inzet, de passie en de gedrevenheid van de bouwers bijna voelbaar is als de wagens langs het publiek trekken. Onder andere het beroemde Nederlandse schilderij ‘De Nachtwacht’ komt naar Beltrum. Ook de oosterse wereld komt middels dahlia’s tot leven, en de F1 Grand Prix van Beltrum staat op het punt om te beginnen… Met maar liefst 1,6 miljoen dahlia’s die dit jaar op de Beltrumse wagens worden geplakt belooft het bloemencorso weer een adembenemend spektakel te worden!

Met de zesde editie van Festunique in het verschiet maakt Beltrum zich op voor een dag lang genieten van uiteenlopend vermaak. Gezinnen, vriendengroepen, kinderen, jonge en oudere stellen; allen trekken zij erop uit om te genieten van indrukwekkende acrobatiek, geestige grappenmakers, dahliakunst op wielen of gewoon een gezellig drankje aan de (buiten)bar.

Natuurlijk is dat nog lang niet alles. Laat u daarom verrassen door de talloze bruisende ideeën die ook dit jaar weer de basis vormen voor Festunique. Met saamhorigheid als belangrijk thema zullen er voor jong én oud bijzondere ervaringen op het programma staan. Op www.festunique.nl zijn de details van het evenement te vinden. Mis het niet en kom op zondag 3 september naar Festunique in Beltrum!