Beltrumse kerk in juli en augustus open voor bezichtiging

Beltrum, juni 2017. De Beltrumse kerk zet de deuren in de maanden juli en augustus weer open voor bezoekers die de kerk willen bezichtigen. De openstelling is elke woensdag van 11.00 tot 15.00 uur. Tijdens de bezichtiging zijn vrijwilligers aanwezig die de bezoekers een toelichting kunnen geven.

De Beltrumse Onze Lieve Vrouw Tenhemelopneming kerk uit 1846 staat bekend om het prachtige schilderwerk van de kunstenaars Bach en Wenzel. De afgelopen jaren is de kerk grondig gerestaureerd met behoud van authentieke elementen. De achterdeuren van de kerk staan elke dag open voor mensen die een kaarsje willen opsteken of even stilte zoeken. Via de glazen achterdeur kunnen ze een blik naar binnen werpen, maar de kerk zelf is dan afgesloten.
De komende zomermaanden gaan de deuren elke woensdag open. Bezoekers kunnen dan kennis maken met onder andere het prachtige schilderwerk, karakteristieke baksteenarchitectuur, heiligenbeelden en gebrandschilderde ramen. Tijdens de opstelling zijn vrijwilligers aanwezig voor het beantwoorden van eventuele vragen of voor het geven van een toelichting. Openingstijden zijn: elke woensdag in juli en augustus van 11.00 tot 15.00 uur. De toegang is gratis.