Agenda                    Klik op het + teken rechts, op het agendapunt, om meer info over het betreffende agendapunt te zien.

dec
18
di
Eetcafé, senioren ouder dan 55 jaar, van harte welkom, Kulturhus De Wanne
dec 18 @ 11:30 – 13:30

Eetcafé in Kulturhus De Wanne. Mariaplein 6 B,    7156 MG Beltrum. Tel: 0544 – 48 17 07

Bijna maandelijks bereiden de vrijwilligers van het Eetcafé een maaltijd voor senioren uit Beltrum. Tijdens het gezellig samenzijn wordt de maaltijd genuttigd. Senioren boven de 55 jaar zijn van harte welkom. Graag vooraf  even aanmelden bij Kulturhus De Wanne. Dit i.v.m. het aantal te bereiden maaltijden. U bent van harte welkom.

’t Eetcafé:
Met het Eetcafé bieden we één maal per maand mensen de gelegenheid elkaar te ontmoeten, onder het genot van een gezonde warme maaltijd. Samen eten heeft vooral een sociale functie; door het gezamenlijk eten van de warme maaltijd ontstaat de gelegenheid om met anderen contacten te leggen. Het is gezellig en activeert. Om met name ook mensen met een krappe beurs te bereiken, wordt een beperkte eigen bijdrage van € 12,- voor de maaltijd gevraagd.
Dit is inclusief een drankje. Gezelligheid, ontmoeting, en een gezonde betaalbare maaltijd zijn de doelstellingen van dit initiatief. Mede dankzij de medewerking van de plaatselijke zorginstelling (Marga Kompé) en een aantal vrijwilligers, wordt negen keer per jaar een open maaltijd georganiseerd. ‘Het Eetcafé’ is een sociale activiteit en iedereen vanaf 55 plus is van harte welkom! Kom ook en schuif aan.
Aanvang: 11.30 uur
Locatie: Kulturhus/ Mariaplein
Contact persoon: Maria Hoitink, Hassinkstraat 10, 06 – 12 58 54 00

 

Zanggroep Akkoord, Concert ‘KerstAkkoord’, Kluntjespot Haarlo
dec 18 @ 20:00

Zanggroep Akkoord, Concert ‘KerstAkkoord’ Kluntjespot Haarlo.

“KerstAkkoord” is de naam van het concert dat Zanggroep Akkoord op 18 december a.s. geeft in de Oude Kerk in Haarlo. Dit kerkje, beter bekend als “De Kluntjespot” staat aan de Wolinkweg [nr.19].
Het belooft een mooie en inspirerende avond te worden met vrolijk swingende kerstnummers en sfeervolle luisterliederen.

Zanggroep Akkoord, o.l.v. Annemarie Hilferink, wordt tijdens dit concert op piano begeleid door Sander te Grotenhuis.
En op trompet door Rob de Lange.

Kaarten à € 7,50 voor deze avond zijn verkrijgbaar bij Cafétaria / Zaal Dute in Beltrum,
Grand Café De Klok in Eibergen en HCR Prinsen in Haarlo.

Of via ons emailadres info@zanggroep-akkoord.nl
Aanvang 20.00 uur
Kom in Kerst-stemming met Zanggroep Akkoord!! U bent van harte welkom!!

dec
19
wo
Woe. Inloopmiddag senioren in: Woonzorgcentrum De Hassinkhof
dec 19 @ 14:00 – 17:00

Inloopmiddag senioren in Woonzorgcentrum De Hassinkhof. Iedereen van harte welkom.

dec
22
za
Samenleven\KBO Beltrum, Kerstmiddag
dec 22 @ 14:00

Samenleven\KBO Beltrum, Kerstmiddag Spilman 14.00 uur

Samenleven/KBO kerstviering op 22 december om 14 uur bij Spilman.
We hebben een kerstprogramma m.m.v. de heer Jan Geerdink uit Hengelo[O]. Hij laat ons meegenieten van bijzondere kerstbeelden- en gedachten via een speciale 3D-bril, waardoor echte diepte in de getoonde beelden wordt ervaren. Hiervoor willen wij onze leden graag uitnodigen om u op te geven bij Rikie Scharenborg tel. nr. 0544 – 48 19 55 of bij Ine Abbink tel. nr. 0544 – 48 14 01. Nadere informatie in de volgende Echo.

dec
23
zo
Beltrums Mannenkoor, Concert, Aanvang 19.30 UUR, IN DE R.K. KERK IN BELTRUM.
dec 23 @ 19:30

Concert Beltrums Mannenkoor m.m.v Zanggroep Rhumtas , Rutgur de Vries,op zondag  23 DECEMBER 2018, aanvang 19.30 uur in de R.K. Kerk in Beltrum.

Met medewerking van Rutger de Vries, Zanggroep Rhumtas, Frank Sterenborg en band en 6 tal blazers. Vrije Entree

 

 

 

dec
24
ma
Uitvoering Leerlingenorkest in de kerk en rondgang Koperkwartet door Beltrum
dec 24 @ 00:00

Leerlingenorkest in de kerk en rondgang Koperkwartet door Beltrum

dec
25
di
Kerststal bezichtigen,
dec 25 @ 14:00 – dec 26 @ 17:00

Openstelling kerk om de kerststal te bezichtigen. 1e en 2e kerstdag van 14.00 u tot 17.00 uur

dec
28
vr
Oud en Nieuw vier je met SJB (St. Jongerenwerk Beltrum) Oliebollen verkoop en ’t Glazen Huus.
dec 28 @ 19:00 – dec 31 @ 06:00

Zo rond een uur zes gaan op 29 december altijd de speciale voor oliebollen bestemde frituurpannen aan. En als het eerste deeg gerezen is kan de eerste bakploeg beginnen met het bakken van de oliebollen. In drie ploegen worden in de nacht van 29 op 30 december zo’n 10.000 oliebollen gebakken. Geen sinecure. Maar de vrijwilligers doen het graag. Het geld dat met de actie wordt verdiend komt immers ten goede aan de jeugd van Beltrum.

Zo rond middernacht begint dan ook radio ’t Glazen Huus ( is op 29 30 31 december)met haar uitzending en dan worden er speciale arbeidsvitaminen voor de oliebollenbakkers. Als de volgende ochtend de meeste oliebollen gebakken zijn gaan rond 9.00 uur de kinderen op pad om huis-aan-huis de overheerlijke oliebollen te verkopen.
Tezamen met ’t Glazen Huus, met al haar activiteiten, kun je gerust zeggen: “Oud en Nieuwe vier je met SJB”.

Het heeft even geduurd, maar we zijn er weer! Zaterdag 30 december spelen we tijdens Glazenhuus Beltrum ??????Zien we je daar?.

Nieuw dit jaar is de oliebollen drive-thru die werkt volgens het McDrive-principe. In je auto doe je de bestelling via de intercom. Vervolgens rijd je met je wagen door twee legertenten waar vrijwilligers achter tafels je aantal bestelde oliebollen bij elkaar grissen.

NIEUWJAARSNACHT! Dit jaar knallen we het nieuwe jaar in met School’s Out. Vorig jaar waren ze ook al te gast bij ons en na spetterende en knallende optredens op onder andere Kermis Vragender, Over De Top Festival en Bloemencorso Lichtenvoorde komen ze gezellig weer:)

Glazenhuus Beltrum is met Edo Hemmink.
GEZOCHT! Voor nieuwjaarsnacht (00:30 – 5:00 uur) zijn wij nog op zoek naar barmensen. Ben jij of ken jij iemand die tegen een leuke vergoeding wil helpen bij ons achter de bar? Laat het dan gerust weten door te reageren op dit bericht of een mail te sturen naar glazenhuus@hotmail.com

Beltrum weer landelijke oliebollenprimeur
Info: Streekgids
Na de eerste overdekte ‘oliebollen-drive-thru’ van Nederland heeft Beltrum dit jaar mogelijk weer een landelijke primeur: De eerste niet-commerciële oliebollenkoerier. Daarnaast worden zelfs nog de mogelijkheden van bezorgen per drone onder de loep genomen.

Oliebollenkoerier en Beltrumse Dartkampioenschappen
Op 28 december zal ook de enige echte overdekte oliebollen-drive-thru van Nederland om ongeveer 19.00 uur weer worden geopend. Net als afgelopen jaar zal SJB op het Kerklaantje, nabij het Mariaplein, de oliebollen-drive-thru gecreëerd. Hier kan men met de auto een bestelling plaatsen, doorheen rijden en vervolgens gelijk de bestelling meenemen.

Op zaterdag 29 december zullen de oliebollen weer vanaf 9.30 uur huis-aan-huis verkocht gaan worden. Dit jaar ook op nogal ludieke wijze. Zo kunnen mensen de oliebollen ook telefonisch bestellen en worden de oliebollen vervolgens bezorgd door een heuse oliebollenkoerier: de eerste niet-commerciële oliebollenkoerier van Nederland. Daarnaast worden de oliebollen ook in de tent verkocht, hier zijn ze óók 30 december nog verkrijgbaar.
Nadat de oliebollen zijn gebakken en verkocht wordt diezelfde dag de tent razendsnel omgebouwd tot een en organiseert het Glazen Huus de inmiddels alweer derde editie van de Beltrumse Dartskampioenschappen. Men kan zicht opgeven voor een drietal categorieën: tot 18 jaar, heren 18+ en dames 18+. Let’s play darts in Beltrum.

Vaste recepten: radio, live muziek en feest
Met allerlei radio-DJ’s uit Beltrum en omstreken belooft het weer een zeer afwisselend programma te worden. Burgemeester van Berkelland, Joost van Oostrum, is inmiddels een van die vaste recepten van het Glazen Huus geworden. Hij zal op oudejaarsdag traditiegetrouw van 12.00 tot 13.00 uur weer plaats nemen achter de microfoon, met zijn zelf samengestelde speellijst: de plaat en zijn verhaal.

Op zondagmiddag 30 december gaat Glazen Huus Live om 17.00 uur van start met het muzikale duo Luuk & Doris, waarna Bad Timing het van hen zal overnemen. Nieuwe element op de dertigste is dit jaar de loempiaverkoop vanuit de SJB-koare naast de tent. Nieuwjaarsnacht zal muzikaal worden opgeluisterd door de rockformatie School’s Out, waarna DJ Roel het feest nog even zal afsluiten…

 

dec
29
za
DIOS-kaartavond (Twintigen) Aanvang 20.00 uur
dec 29 @ 20:00

Zaterdag 29 december, DIOS-kaartavond (Twintigen)
Aanvang 20.00 uur bij Café Restaurant Spilman

jan
6
zo
30e Survival Run Beltrum 2019
jan 6 @ 09:30 – 17:00

30e Survival Run Beltrum 6 jan. 2019

       

Deelnemersinformatie
Betreding van het parcours
Wij zijn voor de organisatie van de run mede afhankelijk van de medewerking van landeigenaren. Om deze samenwerking ook naar de toekomst te behouden, is het niet toegestaan om zonder toestemming van het bestuur voor de run op het parcours te lopen. Wij rekenen op uw begrip en medewerking.

Akkoordverklaring ouders noodzakelijk voor deelname van een minderjarige!
Minderjarigen dienen een akkoordverklaring door zijn/haar ouders te laten ondertekenen dat deze akkoord gaat met deelname, de algemene voorwaarden en ons wedstrijdreglement, hier wordt bij afgifte van het wedstrijdshirt om gevraagd.
Reden hiervan is dat de overheid ons verplicht dat de wettelijke vertegenwoordiger van een minderjarige zichtbaar toestemming geeft voor deelname aan bijvoorbeeld onze survivalrun.
Medio december wordt deze aan de tot dan toe ingeschreven jeugdige deelnemers per mail toegezonden. Deze is daarnaast vanaf dat moment ook op de website te downloaden.

Waar moet ik zijn in Beltrum?
De start/finish is op het Mariaplein in Beltrum. Bij zonnig weer, ligt dit plein in de schaduw van de kerktoren, kan dus niet missen. Hier staat ook de tent waar het de hele dag gebeurd, van ophalen startshirts tot de afterparty na afloop van de run. Omkleden kan op Sportpark de Sonders, het enige sportpark in Beltrum, kan dus ook niet missen.

Melden en afhalen wedstrijdshirt
Vanaf 8.00 uur kunt u zich melden in de tent bij start/finish voor de wedstrijdshirts (bij de kerk). Vergeet niet van te voren op onze website het startnummer op te zoeken! Dit bespoedigt een snellere afwikkeling van de shirt-uitgifte.
Voor deelnemers jonger dan 18 jaar vragen wij een door de ouders getekende volmacht op het moment dat hij/zij zijn/haar shirt wil afhalen, zie ook hierboven. Zonder getekende volmacht, geen startshirt!

Parkeergelegenheid
Op 6 januari zullen er verschillende verkeersmaatregelen getroffen zijn in Beltrum. Onder andere gelden in verschillende straten binnen de bebouwde kom een inrij- en/of parkeerverbod. Wij verzoeken u op de aangewezen parkeerplaatsen te parkeren.
Wij hebben de politie gevraagd handhavend op te treden wanneer de verkeersmaatregelen worden genegeerd, dit om ook in Beltrum draagvlak voor onze Survivalrun te houden bij de inwoners.

Kleedruimte
De kleedgelegenheid is in de sporthal De Sonders die zich op loopafstand van het start/finish terrein bevindt. Er zal geen toezicht worden gehouden op de spullen en is er geen bewaakt bagage-depot.
Wij verzoeken derhalve ook om geen waardevolle spullen achter te laten in de sporthal. Wij zijn niet aansprakelijk voor verlies, diefstal of schade aan uw eigendommen.
Wilt u s.v.p. de correcte kleedkamer aanhouden? Er zijn kleedkamers voor dames en heren.

Om het verbruik van teveel warm douchewater tegen te gaan staat er aan de achterzijde van de sporthal een tent met een aantal warmwaterbassins opgesteld. Hierin kunt u direct na de wedstrijd even bijkomen alvorens te douchen. Wees s.v.p. zuinig met het (warme) douchewater in het belang van uw medesporters!

Melden Startvak
Start en finish is in/bij de tent op het Mariaplein (bij de kerk). Wilt u er attent op zijn dat u zich tijdig meldt in het startvak? De ingang van het startvak is via de tent. Om te zorgen voor een reglementair verloop van de wedstrijd(en), wordt iedere deelnemer hier op een startlijst afgevinkt. Als u niet afgevinkt bent op deze lijst volgt automatisch diskwalificatie. Dit is dus ook een verantwoordelijkheid van u zelf. Voorkom een teleurstelling achteraf, niet afgevinkt, is diskwalificatie.

Gedrag tijdens de run
Geeft u geen gehoor aan het verzoek om een hindernis opnieuw te nemen en/of loopt u gewoon door, dan zal dit aan het rayonhoofd gemeld worden en wordt u gediskwalificeerd. Diskwalificatie zal eveneens volgen bij onsportief of onbehoorlijk gedrag van de deelnemer richting de posten of andere deelnemers. Bedenk, de vrijwilligers staan daar voor jou, zonder deze vrijwilligers géén Survivalrun.
Neemt u wat te eten mee onderweg, bijvoorbeeld een banaan of een gelletje? Neem dan ook het afval mee en laat dit niet in de vrije natuur achter, maar laat het achter bij een verversingspost of bij een hindernis bij de vrijwilligers die daar staan.

Prijsuitreiking
De prijsuitreiking is rond 15.00 uur in de tent bij start/finish. Er wordt weer gezorgd voor een muzikale omlijsting ter afsluiting van deze survivalrundag.

Bij start/finish is er in en om de tent gelegenheid om wat te eten en te drinken. Voor drankconsumpties geldt de gehele dag dat hiervoor in de tent alleen per munt betaald kan worden. Deze zijn ook in de tent te verkrijgen. Hier zijn ze op dezelfde avond ook weer inwisselbaar voor geld.

Kledingadviezen
Gebruik geen tape om de broekspijpen af te sluiten in verband met het afknellen van bloedvaten. Draag strakke nylon/lycra kleding, eventueel thermo-ondergoed eronder. Altijd sokken dragen in verband met de schurende werking van zand en water. Strak zittende schoenen met terreinprofiel. Veters strak aanhalen. Liefst een dubbele knoop in de veters leggen. Schoenen met spikes zijn niet toegestaan.

Voedingstips
Aangeraden wordt een paar dagen voor de run veel koolhydraatrijk voedsel te eten zoals pasta’s en bananen. Weinig eiwitten en vetten zoals vlees. Veel drinken is verstandig om een reserve-capaciteit op te bouwen. Gewoon drinkwater is het beste. Gebruik de laatste maaltijd minimaal twee uur voor aanvang van de survivalrun. Neem kort voor de start nog wat vloeibare koolhydraten in. Tijdens de wedstrijd is het raadzaam zo veel mogelijk te drinken, bijvoorbeeld een sportdrank. Daarnaast vloeibare voeding, maar alleen als een deelnemer hieraan tijdens de trainingen al gewend is. Experimenteer tijdens de run niet met andere voedingsdranken. De kans op maag- en darmproblemen is dan aanwezig.

Schoenen of tights vergeten?
Onze hoofdsponsor Ter Avest / Sport 2000 uit Haaksbergen zal op het start/finish-terrein aanwezig zijn met een grote collectie survivalschoenen, tights en thermokleding.

Verloren Voorwerpen
Sporters die op de dag van de Beltrumse survivalrun spullen zijn kwijtgeraakt, kunnen hiervoor terecht bij Jan Bouwmeesters. Hij verzamelt de shirts,trainingspakken, schoenen en andere zoekgeraakte spullen die zijn blijven liggen in de sporthal en bij de Tobben. Wie kleding of schoeisel kwijt is geraakt kan bellen met Jan Bouwmeesters, telefoon 0544-48 12 00

Succes met de laatste (rustige) trainingen en tot 6 januari 2019 !