Agenda                    Klik op het + teken rechts, op het agendapunt, om meer info over het betreffende agendapunt te zien.

nov
25
za
Grof tuinafval verzamelen. Standplaats brengpunt, Avesterweg parkeerplaats VIOS
nov 25 @ 09:00 – 12:00

Snoeiafval / Grof tuinafval

In het voorjaar en het najaar zamelen we in de hele gemeente grof tuinafval in. Grof tuinafval moet met touw worden gebundeld (dus geen ijzerdraad of plastic zakken gebruiken). Max. 150 cm lang en omvang max. 1 m3, max. 30 kg. Leg het grof tuinafval de avond voor de inzameling op een plek, die voor de vuilnis wagen goed zichtbaar en bereikbaar is. NIET blad in dozen of zakken en boomstronken Boomstronken kunt u tegen betaling kwijt bij particuliere afvalbrengpunten. Binnen de bebouwde kom zamelen we grof tuinafval huis-aan-huis in. De data staan voor op deze kalender. In het buitengebied zamelen we ook grof tuinafval in, maar dit gebeurt alleen na tijdige telefonische aanmelding, via telefoon 0315 – 257 313 (zie opmerking op voorkant kalender).

Brengpunten grof tuinafval
Naast de huis-aan-huis inzameling in de kernen en de inzameling op afroep in het buitengebied zijn er voor particulieren twee mogelijkheden in het voorjaar en twee mogelijkheden in het najaar om grof tuinafval te brengen. Kijk voor de standplaatsen, de data en de tijden op het overzicht hierna.

Deze extra brengmogelijkheden zijn bedoeld voor alle inwoners van de gemeente Berkelland. Daarom moet u een geldig
legitimatie bewijs laten zien. Omdat u het grof tuinafval zelf in een container of kraakperswagen moet gooien, is het verstandig het grof tuinafval te bundelen zoals hiervoor is beschreven. Boomstronken, graszoden en blad in dozen of zakken kunnen niet worden ingeleverd.

nov
26
zo
Intocht Sinterklaas en zijn Pieten met m.m.v. Harmonieorkerst Concordia en de Beltrumse Ondernemers
nov 26 @ 14:30

SINTERKLAAS IN BELTRUM

Zie ginds komt de Stoomboot… en Hij Komt, Hij Komt…. zijn teksten van bekende Sinterklaas liedjes. Maar de Sint en zijn Pieten hebben ondanks de drukte toegezegd, om ook naar Beltrum te komen. Het gaat een echt feest worden op deze zondag middag. De hulppieten van de Beltrumse Ondernemers vereniging zijn druk geweest met het inladen van de pepernoten en ander gezond lekkers, om zoveel mogelijk kinderhandjes te vullen.

Sint en zijn Pieten worden zo als altijd onder muzikale begeleiding in de R.K.Kerk in Beltrum welkom geheten.

Op zondag 26 november is het zover, om 14.30 uur komt Sinterklaas met zijn Pieten aan in Beltrum.
Alle kinderen in Beltrum worden om 14.30 uur op het Mariaplein
verwacht, zodat de Sint en zijn Pieten muzikaal kunnen worden ingehaald.

Tot zondag 26 november 2017

nov
29
wo
Woe. Inloopmiddag senioren in Kulturhus De Wanne
nov 29 @ 14:00 – 17:00

Inloopmiddag voor alle senioren in het  Kulturhus De Wanne

nov
30
do
Klompen Herfst- en Kerstkrans maken, bij Gelrica aan de heelweg
nov 30 @ 19:00

KLOMPEN HERFST EN KERST WORKSHOPS

Op zeven donderdagavonden in de maanden november en december geven wij Workshops klompen kransen maken. U kunt zich hiervoor inschrijven (minimale deelname 4 en maximale deelname 10 personen). Inschrijven kan uiterlijk tot 8 dagen voor aanvang. Echter op tijd reserveren is aan te raden. Overigens kunt u de kleur van uw krans zelf bepalen aan de hand van de beschikbare materialen.

Kosten : € 50,- p.p., inclusief 3 consumpties. Voor meer info kunt u bellen met: 06 23 87 16 16. Bellen kan van woensdag t/m vrijdag. U kunt ook een PB sturen via de App, sms of facebook (messenger).

U kunt een “KLOMPEN HERFSTKRANS” maken op de volgende donderdagavonden: 2, 9 en 16 november. Aanvang: 19.00 uur.

U kunt een “KLOMPEN KERSTKRANS” maken   | op de volgende donderdagavonden: 23 en 30 november, 7 en 14 december. Aanvang: 19.00 uur.

Waar? Klompen belevingscentrum Gelrica Heelweg 13 7156 NJ Beltrum

meer info: www.gelrica.nl

dec
1
vr
Petit Café in het Kulturhus / locatie Kapel / voor alle senioren van Beltrum
dec 1 @ 14:30 – 17:00

Uitnodiging “Petit Café“

Onder de noemer: ”Petit Café” organiseren we vanuit het Kulturhus een gezellige inloopmiddag voor alle Senioren. Dit doen we in samenwerking met Het eetcafé, Het Hassinkhof, SJB en De Zonnebloem afd. Beltrum.
De activiteit wordt mede mogelijk gemaakt door het Oranjefonds/Alle jaren tellen.

Inmiddels zijn we toe aan onze 3e “Petit Café” en wel op vrijdag 2 juni.
We starten met koffie/thee. Daarna is er een activiteit of een thema.

Thema:  een vrolijke vakantiemiddag!

Als afsluiting worden er tegen 17.00 uur enkele hapjes en een drankje geserveerd.
Locatie: de Kapel, Hassinkhof
Datum: vrijdag 2 juni
Inloop: 14.30 uur  Einde: ± 17.00 uur
Eigen bijdrage: € 5,- per persoon, dat is inclusief enkele drankjes + hapjes.

OPGAVE:    graag uiterlijk 24 mei.
Mail  naar info@kulturhusbeltrum.nl om u op te geven of bel met
Contactpersoon: Anny Helmers (Ringweg) , Mobiel: 06- 18 96 81 21

Werkgroep Petit Café Kulturhus:
Anny Helmers,  Annie Ribbers, Simone Kemkens,
Thea Huinink en Edmund Heutinck.

Planning Petit Cafe 2017:
25 augustus
6 oktober
1 december

 

 

dec
2
za
Maandelijkse inzameling voor de Voedselbank via de weekend-vieringen in de R.K.Kerk Onze Lieve Vrouw Tenhemelopneming
dec 2 @ 10:00 – dec 3 @ 12:00

Maandelijkse inzameling voor de Voedselbank door Sint Paulusparochie, locatie Beltrum.

De locatieraden van de Sint Paulusparochie willen u oproepen om elke maand te doneren voor de Voedselbank Oost Achterhoek.
De Stichting Voedselbank Oost Achterhoek deelt wekelijks zo’n 300 voedselpakketten uit aan huishoudens die niet meer in staat zijn om zelf dagelijks voor voldoende eten te zorgen. Deze voedselpakketten worden samengesteld uit voedsel dat gratis door bedrijven wordt verstrekt en door giften, in geld en natura van particulieren. Het gaat hierbij altijd om een aanvulling op de eigen boodschappen en voor een bepaalde periode.

Bij deze roepen wij u op om bij uw kerkbezoek in het eerste weekend van de maand houdbare voedingsmiddelen mee te brengen. U kunt deze producten deponeren in de daarvoor bestemde kratten achter in de kerk.

De locatieraad zorgt ervoor dat de producten bij de voedselbank terechtkomen. Wat producten betreft kunt u denken aan: koffie, blikgroenten, vlees of vis in blik, rijst, macaroni, houdbare sauzen enz.

  • De inzameling  kratten zullen het hele weekend (dus niet alleen de dag van de dienst) in het portaal van de kerk staan.

De inzamelingen vinden in de onderstaande weekenden van 2017 plaats;

” Weekend van 4 en 5 november
” Weekend van 2 en 3 december

De inzamelingen vinden in de onderstaande weekenden van 2018 plaats;

” Weekend van za 6 en zo 7 januari
” Weekend van za 3 en zo 4 februari
” Weekend van za 3 en zo 4 maart
” Weekend van za 31 maart en zo 1 april
” Weekend van za 5 en zo 6 mei
” Weekend van za 2 en zo 3 juni
” Weekend van za 30 juni en zo 1 juli
” Weekend van za 4 en zo 5 augustus
” Weekend van za 1 en zo 2 september
” Weekend van za 6 en zo 7 oktober
” Weekend van za 3 en zo 4 november
” Weekend van za 1 en zo 2 december

Voedselbank Oost-Achterhoek

Het woord voedselbank zal u vast en zeker niet onbekend in de oren klinken, maar hoe bekend bent u met het concept? Graag lichten wij wat meer toe over deze vereniging en de daaraan aangesloten stichting Voedselbank Oost-Achterhoek.

Het concept van de voedselbank is in Nederland ontstaan in 2002. De heer en mevrouw Sjaak en Clara Sies uit Rotterdam namen destijds het initiatief om brood uit te delen in de buurt waar zij woonden en gaven daarmee het startsein van het concept: de voedselbank. Inmiddels is Voedselbank Nederland uitgegroeid tot een vereniging met 8 distributiecentra, 162 voedselbanken, 520 uitgiftepunten en 10.500 vrijwilligers. Voedselbank Oost-Achterhoek beschikt over 12 uitgiftepunten en verstrekt wekelijks aan circa 345 huishoudens een voedselpakket. Huishoudens hebben recht op een pakket wanneer zij onder de armoedegrens leven en onder toezicht staan van een hulpverlenende instantie. Op deze manier verstrekt de voedselbank kosteloos levensmiddelen aan hen die financieel niet of nauwelijks in staat zijn om in hun levensonderhoud te voorzien en probeert tegelijkertijd de voedselverspilling in Nederland tegen te gaan. Aanbod van nog goed consumeerbaar voedsel (dat op het punt staat vernietigd te worden) en vraag worden op deze manier bij elkaar gebracht.

De voedselbank heeft absoluut geen betaalde krachten in dienst. De gehele organisatie draait op vrijwilligers en daarom is hier een blijvende vraag naar. Dit geldt voor alle gebieden binnen de voedselbank, van transport tot administratie en PR. Alle hulp is uiteraard welkom.

Naast de meer dan 100 vrijwilligers van Voedselbank Oost-Achterhoek, zijn ook de mensen buiten de vereniging onmisbaar. De Voedselbank kan zich zo goed blijven inzetten dankzij de donaties die zij doen, in de vorm van voedsel of geld. Naast het doneren van voedsel is het namelijk ook mogelijk om vriend te worden van de voedselbank. Dit houdt in dat men elke maand een bedrag naar eigen keuze kan doneren aan de voedselbank, om hiermee de armste mensen in uw omgeving te steunen. Als vriend van de voedselbank houdt Voedselbank Oost-Achterhoek u op de hoogte van het reilen en zeilen van de organisatie en periodiek nodigen zij u uit voor een rondleiding op de hoofdvestiging te Lichtenvoorde, natuurlijk met de nodige voorlichting.

Helaas moeten wij melden dat de vraag naar vrijwilligers ook bij Voedselbank Oost-Achterhoek erg groot is. Op alle gebieden kunnen wij mensen gebruiken. Dus heeft u een voorkeur voor een bepaalde functie binnen onze stichting, geef het vooral door en wij gaan kijken hoe wij het in kunnen vullen binnen de organisatie!

Meer informatie over vrijwilligers en vriend worden van de voedselbank vindt u op www.oost-achterhoek.voedselbankennederland.nl.

Nieuwsgierig naar meer van de voedselbank? Wij verzorgen ook rondleidingen en presentaties (op locatie). Mocht u hier interesse in hebben, dan kunt u mailen naar communicatie@voedselbankachterhoek.nl.

U kunt hiervoor ook bellen : 06-18 69 23 39

 

dec
3
zo
Maandelijkse inzameling voor de Voedselbank via de weekend-vieringen in de R.K.Kerk Onze Lieve Vrouw Tenhemelopneming
dec 3 @ 10:00 – dec 4 @ 12:00

Maandelijkse inzameling voor de Voedselbank door Sint Paulusparochie, locatie Beltrum.

De locatieraden van de Sint Paulusparochie willen u oproepen om elke maand te doneren voor de Voedselbank Oost Achterhoek.
De Stichting Voedselbank Oost Achterhoek deelt wekelijks zo’n 300 voedselpakketten uit aan huishoudens die niet meer in staat zijn om zelf dagelijks voor voldoende eten te zorgen. Deze voedselpakketten worden samengesteld uit voedsel dat gratis door bedrijven wordt verstrekt en door giften, in geld en natura van particulieren. Het gaat hierbij altijd om een aanvulling op de eigen boodschappen en voor een bepaalde periode.

Bij deze roepen wij u op om bij uw kerkbezoek in het eerste weekend van de maand houdbare voedingsmiddelen mee te brengen. U kunt deze producten deponeren in de daarvoor bestemde kratten achter in de kerk.

De locatieraad zorgt ervoor dat de producten bij de voedselbank terechtkomen. Wat producten betreft kunt u denken aan: koffie, blikgroenten, vlees of vis in blik, rijst, macaroni, houdbare sauzen enz.

  • De inzameling  kratten zullen het hele weekend (dus niet alleen de dag van de dienst) in het portaal van de kerk staan.

De inzamelingen vinden in de onderstaande weekenden van 2017 plaats;

” Weekend van 4 en 5 november
” Weekend van 2 en 3 december

De inzamelingen vinden in de onderstaande weekenden van 2018 plaats;

” Weekend van za 6 en zo 7 januari
” Weekend van za 3 en zo 4 februari
” Weekend van za 3 en zo 4 maart
” Weekend van za 31 maart en zo 1 april
” Weekend van za 5 en zo 6 mei
” Weekend van za 2 en zo 3 juni
” Weekend van za 30 juni en zo 1 juli
” Weekend van za 4 en zo 5 augustus
” Weekend van za 1 en zo 2 september
” Weekend van za 6 en zo 7 oktober
” Weekend van za 3 en zo 4 november
” Weekend van za 1 en zo 2 december

Voedselbank Oost-Achterhoek

Het woord voedselbank zal u vast en zeker niet onbekend in de oren klinken, maar hoe bekend bent u met het concept? Graag lichten wij wat meer toe over deze vereniging en de daaraan aangesloten stichting Voedselbank Oost-Achterhoek.

Het concept van de voedselbank is in Nederland ontstaan in 2002. De heer en mevrouw Sjaak en Clara Sies uit Rotterdam namen destijds het initiatief om brood uit te delen in de buurt waar zij woonden en gaven daarmee het startsein van het concept: de voedselbank. Inmiddels is Voedselbank Nederland uitgegroeid tot een vereniging met 8 distributiecentra, 162 voedselbanken, 520 uitgiftepunten en 10.500 vrijwilligers. Voedselbank Oost-Achterhoek beschikt over 12 uitgiftepunten en verstrekt wekelijks aan circa 345 huishoudens een voedselpakket. Huishoudens hebben recht op een pakket wanneer zij onder de armoedegrens leven en onder toezicht staan van een hulpverlenende instantie. Op deze manier verstrekt de voedselbank kosteloos levensmiddelen aan hen die financieel niet of nauwelijks in staat zijn om in hun levensonderhoud te voorzien en probeert tegelijkertijd de voedselverspilling in Nederland tegen te gaan. Aanbod van nog goed consumeerbaar voedsel (dat op het punt staat vernietigd te worden) en vraag worden op deze manier bij elkaar gebracht.

De voedselbank heeft absoluut geen betaalde krachten in dienst. De gehele organisatie draait op vrijwilligers en daarom is hier een blijvende vraag naar. Dit geldt voor alle gebieden binnen de voedselbank, van transport tot administratie en PR. Alle hulp is uiteraard welkom.

Naast de meer dan 100 vrijwilligers van Voedselbank Oost-Achterhoek, zijn ook de mensen buiten de vereniging onmisbaar. De Voedselbank kan zich zo goed blijven inzetten dankzij de donaties die zij doen, in de vorm van voedsel of geld. Naast het doneren van voedsel is het namelijk ook mogelijk om vriend te worden van de voedselbank. Dit houdt in dat men elke maand een bedrag naar eigen keuze kan doneren aan de voedselbank, om hiermee de armste mensen in uw omgeving te steunen. Als vriend van de voedselbank houdt Voedselbank Oost-Achterhoek u op de hoogte van het reilen en zeilen van de organisatie en periodiek nodigen zij u uit voor een rondleiding op de hoofdvestiging te Lichtenvoorde, natuurlijk met de nodige voorlichting.

Helaas moeten wij melden dat de vraag naar vrijwilligers ook bij Voedselbank Oost-Achterhoek erg groot is. Op alle gebieden kunnen wij mensen gebruiken. Dus heeft u een voorkeur voor een bepaalde functie binnen onze stichting, geef het vooral door en wij gaan kijken hoe wij het in kunnen vullen binnen de organisatie!

Meer informatie over vrijwilligers en vriend worden van de voedselbank vindt u op www.oost-achterhoek.voedselbankennederland.nl.

Nieuwsgierig naar meer van de voedselbank? Wij verzorgen ook rondleidingen en presentaties (op locatie). Mocht u hier interesse in hebben, dan kunt u mailen naar communicatie@voedselbankachterhoek.nl.

U kunt hiervoor ook bellen : 06-18 69 23 39

 

dec
6
wo
Woe. Inloopmiddag senioren in: Woonzorgcentrum De Hassinkhof
dec 6 @ 14:00 – 17:00

Inloopmiddag senioren in Woonzorgcentrum De Hassinkhof. Iedereen van harte welkom

Woe. Raad van Overleg Beltrum, inloop spreekuur, in Kulturhus De Wanne
dec 6 @ 20:30 – 21:00

Raad van Overleg Beltrum, inloop spreekuur. Voor vragen, suggesties, verduidelijking van onderwerpen die in de Beltrumse gemeenschap aan de orde zijn, of kunnen komen. Iedereen van harte welkom. Toon uw betrokkenheid.

De Raad van Overleg Beltrum stelt zich ten doel het behartigen van zaken die van algemeen belang zijn voor Avest, Beltrum, Lintvelde en Voor-Beltrum om te komen tot een verbetering van de leefbaarheid.

Raad van Overleg

dec
7
do
Klompen Herfst- en Kerstkrans maken, bij Gelrica aan de heelweg
dec 7 @ 19:00

KLOMPEN HERFST EN KERST WORKSHOPS

Op zeven donderdagavonden in de maanden november en december geven wij Workshops klompen kransen maken. U kunt zich hiervoor inschrijven (minimale deelname 4 en maximale deelname 10 personen). Inschrijven kan uiterlijk tot 8 dagen voor aanvang. Echter op tijd reserveren is aan te raden. Overigens kunt u de kleur van uw krans zelf bepalen aan de hand van de beschikbare materialen.

Kosten : € 50,- p.p., inclusief 3 consumpties. Voor meer info kunt u bellen met: 06 23 87 16 16. Bellen kan van woensdag t/m vrijdag. U kunt ook een PB sturen via de App, sms of facebook (messenger).

U kunt een “KLOMPEN HERFSTKRANS” maken op de volgende donderdagavonden: 2, 9 en 16 november. Aanvang: 19.00 uur.

U kunt een “KLOMPEN KERSTKRANS” maken   | op de volgende donderdagavonden: 23 en 30 november, 7 en 14 december. Aanvang: 19.00 uur.

Waar? Klompen belevingscentrum Gelrica Heelweg 13 7156 NJ Beltrum

meer info: www.gelrica.nl