Agenda                    Klik op het + teken rechts, op het agendapunt, om meer info over het betreffende agendapunt te zien.

mrt
27
wo
Woe. Inloopmiddag senioren in: Woonzorgcentrum De Hassinkhof
mrt 27 @ 14:00 – 17:00

Inloopmiddag senioren in Woonzorgcentrum De Hassinkhof. Iedereen van harte welkom.

De Hassinkhof
Wonen en zorg gecombineerd, dat is De Hassinkhof. Het gebouw ligt in het kloppend hart van Beltrum, naast de kerk, en is onderdeel van Kulturhus Beltrum. Het huis kenmerkt zich door een gemoedelijke en vriendelijke sfeer. U wordt hier omringd met persoonlijke en betrokken zorg die nét even verder gaat. Hierdoor voelt u zich er snel thuis. In De Hassinkhof worden veel activiteiten georganiseerd. Door de verbinding met het Kulturhus Beltrum komt jong en oud er over de vloer en heeft het huis een open karakter. Zo haalt u het beste uit elk moment.
Verbinding met het Kulturhus Beltrum
Een open karakter.
Gelegen in het centrum van Beltrum, naast de kerk.

mrt
30
za
Kleintje klimmen tegen MS. Doet u mee??
mrt 30 hele dag

Klimmen tegen MS. Waarom ligt dit project je nauw aan het hart?

Wij, Fedde en Dycke Dibbelink willen graag geld in zamelen voor dit goede doel omdat onze moeder al jaren aan deze slopende ziekte lijdt. Op deze manier kunnen wij helpen om misschien wel een tot een MS-Vrije wereld te komen.

Wat is uw doel?
Zoveel mogelijk geld ophalen voor onderzoek naar deze ziekte, zodat er misschien wel een behandeling en of medicijn voor komt

Wilt je nog iets toevoegen? Wilt je een anekdote delen?
Opa heeft zelf meegedaan met de “grote” Klimmen tegen MS en nu kunnen de kleinkinderen meedoen aan “kleintje” klimmen tegen MS.

Wij kinderen lopen mee en doen dit om geld in te zamelen voor de ziekte MS omdat onze moeder aan deze ziekte lijdt. Je kan geld geven in ons spaarpotje of je kan online doneren of wil je misschien zelf ook wel mee lopen. Schrijf je dan in bij ons team of individueel.

Doneren of inschrijven kan via:

https://your.moves.ms/projects/kids-klimmen-voor-ms

mrt
31
zo
Tennisclub Beltrum Open dag
mrt 31 @ 12:00 – 18:00

Op zondag 31 maart houdt Tennisclub Beltrum een open dag voor jong en oud.

Op deze dag kan men op een leuke manier kennismaken met de sport en de vereniging.
Tennisclub Beltrum is sinds jaar en dag een positieve en stabiele vereniging binnen de regio. De club heeft circa 170 leden die veelal
in teamverband op vaste middagen en avonden tennissen. Daarbij worden er regelmatig sportieve evenementen georganiseerd
zoals kampioenschappen en specieke toernooien. Ook binnen het regionale competitieverband speelt de Achterhoekse club een
actieve rol. Diverse dames- en heren teams zetten zich elk voor- en najaar en iedere zomer in voor een competitieve, maar zeker ook
gezellige match tussen verschillende regionale teams.

De vereniging vindt het belangrijk dat alle doelgroepen de mogelijkheid hebben om te tennissen bij de club. Vandaar dat G-tennis ook aangeboden word als activiteit. Hierbij kunnen mensen met een verstandelijke beperking op een plezierige, ontspannen en sportieve wijze met tennis bezig zijn.

Naast de constante en terugkerende activiteiten van de vaste leden, wil de tennisclub duidelijk uitdragen dat het een open en positieve
vereniging is waarbij gezelligheid, sportiviteit en gemoedelijkheid op de voorgrond staan en waar iedereen welkom is. De open dag is een mooie gelegenheid om de club te promoten en potentiële leden kennis te laten maken met tennis. De nieuwe
voorzitter Hans Stevens zal de open dag openen. De dag begint met een ouder-kind toernooi waarbij alle kinderen samen met hun
ouders korte wedstrijden spelen tegen andere teams. Daarnaast zijn er verschillende demonstratie wedstrijden en is de tennisleraar
aanwezig voor tips en handige aanwijzingen. De allerkleinsten kunnen zich vermaken in de speelhoek of op het springkussen. Uiteraard
verlopen de activiteiten onder het genot van een hapje en een drankje. De open dag start om 12:00 uur en zal worden afgesloten rond
18:00 uur.

Bron: Achterhoek Nieuws

Tennis Club Beltrum kom naar de Opendag
mrt 31 @ 13:00 – 17:00

Tennis Club Beltrum kom naar de open dag

Dit jaar vindt de Open Dag plaatst op zondag 31 maart. Ben jij er bij?

Aanmelden kan ook via het contactformulier op de website of klik op de afbeelding/foto van de open dag.

apr
3
wo
Woe. Inloopmiddag senioren in Kulturhus De Wanne
apr 3 @ 14:00 – 17:00

Inloopmiddag voor alle senioren in het  Kulturhus De Wanne 

HET KULTURHUS IS ER OOK VOOR U!

Voor de ouderen zijn er verschillende activiteiten in het Kulturhus.
Bij elke activiteit is er ook aandacht voor een gezellig samenzijn onder het genot van een kopje koffie en/of een drankje.

Hebt u belangstelling voor één van deze activiteiten nemen dan contact op met de beheerder: Luc Nijhuis. Tel: 0544 – 48 17 07
Ook kunt u binnenlopen bij het Meldpunt Beltrum die zitting houdt in het Kulturhus op de maandag en donderdagmorgen van 9.30 tot 11.30 uur. Ook zij kunnen u verder helpen bij vragen over één van deze activiteiten.

Creatieve activiteiten in het Hobbyhoekje vanaf 3 oktober:
Een nieuw onderdeel/activiteit binnen de Senioreninloop is de gelegenheid om creatief bezig te zijn. Dit kan vanaf woensdag 3 oktober op de dagen dat de inloop in het Kulturhus is.
Dat kan zijn: o.a. handwerken, houtbewerking, schilderen, enz. Maar hebt een zelf een andere creatieve bezigheid of een activiteit waarvan u denkt: dat is leuk om te delen of samen te ondernemen? Laat het ons weten en wij gaan samen kijken naar de mogelijkheden.

Voor ideeën of vragen (ook op gebied van vervoer naar de activiteit) kunt u bellen of mailen met:
Contactpersoon Lies Wolterink
Telefoon: 0544-48 17 44.
Email: hlwolterink@gmail.com

Kulturhus de Wanne in Beltrum

Een Kulturhus is geen gebouw maar een resultaat van mensen die via samenwerking een gemeenschap willen vormen. Doel is uiteindelijk mensen samenbrengen; jong en oud kwetsbaar of vitaal. Samen doen, samen werken, samen delen en samen beleven.

Het Kulturhus wil een gemeenschapsgebouw zijn voor de gehele Beltrumse bevolking. Voor ouderen is het van belang dat zij tot op late leeftijd blijven participeren in de samenleving (mee doen en meebeleven).

Daarvoor zijn in het Kulturhus tal van activiteiten speciaal voor Ouderen aanwezig; denk aan de Senioren inloop, een volksdans en Linedance-groep en er wordt koersbal gespeeld. Een speerpunt binnen het Kulturhus-gedachtegoed is altijd geweest het verbinden van Jong en Oud; meerdere malen per jaar organiseert Stichting Jongerenwerk Beltrum samen met woonzorgcentrum de Hassinkhof (beide partners binnen het Kulturhus) activiteiten ten behoeve van beide doelgroepen.
Naast een activiteitencentrum is het kulturhus ook een zorgcentrum ( Fysiotherapie/Logoperdie/Meldpunt Beltrum/Dietiste/Leefstijlcoach) en een vergadercentrum voor verschillende verenigingen en stichtingen.

Beltrum is een actief en ondernemend dorp waarbinnen op diverse plekken ( denk ook aan Sportepark de Sonders en muziekcentrum Dacapo) activiteiten voor jong en oud worden ontwikkeld waardoor een gemeenschap leefbaar en bruisend is en blijft!

Duurzaam Beltrum praat u bij over het postcoderoos project
apr 3 @ 20:00

Duurzaam Beltrum houdt woensdag 3 april een infoavond over het tweede postcoderoosproject. Vanaf 20.00 uur zijn
geïnteresseerden van harte welkom in de kerk. Ruim 50 geïnteresseerden voor circa 550 zonnepanelen hebben zich al aangemeld bij Duurzaam Beltrum.

Op deze avond zal de stand van zaken worden gepresenteerd. Denk hierbij aan de status van de subsidieaanvraag bij de provincie en de beschikbare daken.

Daarnaast zal AGEM iedereen informeren over het overstappen naar AGEM en de uitbetalingssystematiek. Ook de mogelijkheden tot het aanvragen van een duurzaamheidslening bij de gemeente zal worden besproken.

De avond zal worden afgesloten met de (voorlopige) inschrijving in het project, zodat de initiatiefnemers de uitvraag kunnen gaan doen
voor de zonnepanelen. Streven is om medio zomer van dit jaar te starten met het leggen van de panelen.

Raad van Overleg Beltrum, inloop spreekuur, in Kulturhus De Wanne
apr 3 @ 20:30 – 21:00

Raad van Overleg Beltrum, inloop spreekuur. Voor vragen, suggesties, verduidelijking van onderwerpen die in de Beltrumse gemeenschap aan de orde zijn, of kunnen komen. Iedereen van harte welkom. Toon uw betrokkenheid.

De Raad van Overleg Beltrum stelt zich ten doel het behartigen van zaken die van algemeen belang zijn voor Avest, Beltrum, Lintvelde en Voor-Beltrum om te komen tot een verbetering van de leefbaarheid.

Raad van Overleg

apr
4
do
Samenleven\KBO Beltrum, bijeenkomst met Wijkagent/Buurtpreventie
apr 4 @ 19:00

Samenleven\KBO Beltrum, 19.00  uur; bijeenkomst met m.w.v. Buurtpreventie/wijkagent, mobieltjes etc. Informatie van Fix it, zaal Dute.

apr
10
wo
Woe. Inloopmiddag senioren in: Woonzorgcentrum De Hassinkhof
apr 10 @ 14:00 – 17:00

Inloopmiddag senioren in Woonzorgcentrum De Hassinkhof. Iedereen van harte welkom.

De Hassinkhof
Wonen en zorg gecombineerd, dat is De Hassinkhof. Het gebouw ligt in het kloppend hart van Beltrum, naast de kerk, en is onderdeel van Kulturhus Beltrum. Het huis kenmerkt zich door een gemoedelijke en vriendelijke sfeer. U wordt hier omringd met persoonlijke en betrokken zorg die nét even verder gaat. Hierdoor voelt u zich er snel thuis. In De Hassinkhof worden veel activiteiten georganiseerd. Door de verbinding met het Kulturhus Beltrum komt jong en oud er over de vloer en heeft het huis een open karakter. Zo haalt u het beste uit elk moment.
Verbinding met het Kulturhus Beltrum
Een open karakter.
Gelegen in het centrum van Beltrum, naast de kerk.

apr
11
do
ZijActief, HET WEER, Voor deze avond hebben we Gerrit Vossers uit Silvolde uitgenodigd.
apr 11 @ 19:30

ZijActief,

HET WEER
Dag en datum: Donderdag 11 april
Aanvang / plaats: 19.30 uur bij Zalencentrum Dute

Voor deze avond hebben we Gerrit Vossers uit Silvolde uitgenodigd.
Hij verzorgt deze avond met een presentatie over het weer,
en hoe veranderlijk het soms kan zijn.

NIEUWS UIT DE PROVINCIE 2019
Zaterdag 9 maart is de jaarvergadering/ledendag bij de Radstake,
in Heelweg/Varsseveld.

Uitnodiging en agenda komen in de ECHO.