Wanneer:
01/04/2018 @ 10:00 – 02/04/2018 @ 12:00
2018-04-01T10:00:00+02:00
2018-04-02T12:00:00+02:00

Maandelijkse inzameling voor de Voedselbank door Sint Paulusparochie, locatie Beltrum.

De locatieraden van de Sint Paulusparochie willen u oproepen om elke maand te doneren voor de Voedselbank Oost Achterhoek.
De Stichting Voedselbank Oost Achterhoek deelt wekelijks zo’n 300 voedselpakketten uit aan huishoudens die niet meer in staat zijn om zelf dagelijks voor voldoende eten te zorgen. Deze voedselpakketten worden samengesteld uit voedsel dat gratis door bedrijven wordt verstrekt en door giften, in geld en natura van particulieren. Het gaat hierbij altijd om een aanvulling op de eigen boodschappen en voor een bepaalde periode.

Deze permanente inzameling is ei­genlijk een vervolg op een traditie uit de 16e eeuw. Toen stond er achter in de kerk vaak een “Broodtafel” waar brood en graan uitgedeeld werd aan mensen die dat nodig hadden. De ta­fel werd gevuld door mensen die wat konden missen en anderen graag wil­den laten delen in hun overvloed.

Bij deze roepen wij u op om bij uw kerkbezoek in het eerste weekend van de maand houdbare voedingsmiddelen mee te brengen. U kunt deze producten deponeren in de daarvoor bestemde kratten achter in de kerk.

De locatieraad zorgt ervoor dat de producten bij de voedselbank terechtkomen. Wat producten betreft kunt u denken aan: koffie, blikgroenten, vlees of vis in blik, rijst, macaroni, houdbare sauzen enz.

  • De inzameling  kratten zullen het hele weekend (dus niet alleen de dag van de dienst) in het portaal van de kerk staan.

De inzamelingen vinden in de onderstaande weekenden van 2018 plaats op:

” Weekend van za 2 en zo 3 juni
” Weekend van za 30 juni en zo 1 juli
” Weekend van za 4 en zo 5 augustus
” Weekend van za 1 en zo 2 september
” Weekend van za 6 en zo 7 oktober
” Weekend van za 3 en zo 4 november
” Weekend van za 1 en zo 2 december

Voedselbank Oost-Achterhoek

Het woord voedselbank zal u vast en zeker niet onbekend in de oren klinken, maar hoe bekend bent u met het concept? Graag lichten wij wat meer toe over deze vereniging en de daaraan aangesloten stichting Voedselbank Oost-Achterhoek.

Het concept van de voedselbank is in Nederland ontstaan in 2002. De heer en mevrouw Sjaak en Clara Sies uit Rotterdam namen destijds het initiatief om brood uit te delen in de buurt waar zij woonden en gaven daarmee het startsein van het concept: de voedselbank. Inmiddels is Voedselbank Nederland uitgegroeid tot een vereniging met 8 distributiecentra, 162 voedselbanken, 520 uitgiftepunten en 10.500 vrijwilligers. Voedselbank Oost-Achterhoek beschikt over 12 uitgiftepunten en verstrekt wekelijks aan circa 345 huishoudens een voedselpakket. Huishoudens hebben recht op een pakket wanneer zij onder de armoedegrens leven en onder toezicht staan van een hulpverlenende instantie. Op deze manier verstrekt de voedselbank kosteloos levensmiddelen aan hen die financieel niet of nauwelijks in staat zijn om in hun levensonderhoud te voorzien en probeert tegelijkertijd de voedselverspilling in Nederland tegen te gaan. Aanbod van nog goed consumeerbaar voedsel (dat op het punt staat vernietigd te worden) en vraag worden op deze manier bij elkaar gebracht.

De voedselbank heeft absoluut geen betaalde krachten in dienst. De gehele organisatie draait op vrijwilligers en daarom is hier een blijvende vraag naar. Dit geldt voor alle gebieden binnen de voedselbank, van transport tot administratie en PR. Alle hulp is uiteraard welkom.

Naast de meer dan 100 vrijwilligers van Voedselbank Oost-Achterhoek, zijn ook de mensen buiten de vereniging onmisbaar. De Voedselbank kan zich zo goed blijven inzetten dankzij de donaties die zij doen, in de vorm van voedsel of geld. Naast het doneren van voedsel is het namelijk ook mogelijk om vriend te worden van de voedselbank. Dit houdt in dat men elke maand een bedrag naar eigen keuze kan doneren aan de voedselbank, om hiermee de armste mensen in uw omgeving te steunen. Als vriend van de voedselbank houdt Voedselbank Oost-Achterhoek u op de hoogte van het reilen en zeilen van de organisatie en periodiek nodigen zij u uit voor een rondleiding op de hoofdvestiging te Lichtenvoorde, natuurlijk met de nodige voorlichting.

Helaas moeten wij melden dat de vraag naar vrijwilligers ook bij Voedselbank Oost-Achterhoek erg groot is. Op alle gebieden kunnen wij mensen gebruiken. Dus heeft u een voorkeur voor een bepaalde functie binnen onze stichting, geef het vooral door en wij gaan kijken hoe wij het in kunnen vullen binnen de organisatie!

Meer informatie over vrijwilligers en vriend worden van de voedselbank vindt u op www.oost-achterhoek.voedselbankennederland.nl.

Nieuwsgierig naar meer van de voedselbank? Wij verzorgen ook rondleidingen en presentaties (op locatie). Mocht u hier interesse in hebben, dan kunt u mailen naar communicatie@voedselbankachterhoek.nl.

U kunt hiervoor ook bellen : 06-18 69 23 39

Doorlopende inzameling voor de Voedselbank bij COOP Supermarkt Beltrum.

 Maandelijks is er gelegenheid achter in de kerk om levensmiddelen te schenken voor de Voedselbank. Deze mogelijkheid blijft bestaan.

Echter vanaf heden zal er ook doorlopend bij de uitgang van de COOP Supermarkt een inzamelingskrat voor de voedselbank staan. De hierin geschonken houdbare levensmiddelen (met een juiste houdbaarheid datum) zullen worden afgegeven bij de Voedselbank.

De Voedselbank is blij met dit nieuwe initiatief voor donatie en dankt iedereen die hier aan bijgedragen heeft.

 De Stichting Voedselbank Oost-Achterhoek deelt wekelijks voedselpakketten uit aan huishoudens, die niet meer in staat zijn om zelf dagelijks voor voldoende eten te zorgen. Deze voedselpakketten worden samengesteld uit voedsel, dat ons gratis door particulieren en bedrijven wordt verstrekt.

Aan welke producten denkt de Voedselbank, aan bijvoorbeeld groenten en fruit in glas of blik. We glunderen bij het idee van houdbare complete maaltijdsoepen, of –sauzen met groenten erin.     Maar ook pasta, rijst, peulvruchten, en ontbijtgranen staan op ons boodschappenlijstje.

Wij zijn altijd op zoek naar meer en gevarieerd voedsel voor onze cliënten, zoals:
• Groente, fruit en aardappelen
• Levensmiddelen die volgens de warenwet nog goed consumeerbaar zijn
• Waspoeder en overige schoonmaakmiddelen
• Persoonlijke verzorgingsproducten die voor iedereen bruikbaar zijn, zoals shampoo en tandpasta.

 

COOP, samen maak je ‘t verschil