Wij, Vios Gym, organiseren in het najaar (september, oktober, november) de cursus  ‘in Balans’ bestaande uit tien lessen.

Wij doen dit in samenwerking met Kuturhus de Wanne.

Het is een cursus ontwikkeld door veiligheid.nl en richt zich op het voorkomen van valongelukken bij ouderen (60 +). Dit doel wordt bereikt door middel van bewustwording van risicofactoren en verbetering van balans, mobiliteit en toename van zelfvertrouwen en ontspanning. Het programma is gebaseerd op krachttraining en Tai Chi. Onderzoek heeft aangetoond dat het valrisico met 61% afneemt en de valangst met 37%. Deelname aan de cursus maakt dat men letterlijk steviger in de schoenen komt te staan.

De cursus ‘in Balans’ richt zich op:

  • De factoren die een rol spelen bij val-ongelukken;
  • Het belang van bewegen en een actieve leefstijl;
  • Wat u zelf kunt doen om de kans op valongelukken te verminderen;
  • Versterken van uw benen en verbeteren van uw evenwichtsgevoel.

Charles Knobben, fysiotherapeut en ambassadeur van veiligheid.nl zal de cursus geven. De lessen zijn op dinsdagen van 15.15-16.15 uur in Kulturhus de Wanne locatie de Kapel.

Mede door sponsering van Scharenborg Beltrum b.v. en een bijdrage vanuit het Oranjefonds (project: alle jaren tellen) kunnen we de cursus aanbieden voor € 20.–. Dit is slechts € 2,– per les en inclusief het cursusboek!

Op 1 juni zal er een informatiebijeenkomst zijn, om 19.30 in Kulturhus de Wanne, locatie de kapel.  Op deze avond kunt u zich opgeven voor deze cursus. Mocht u hierbij niet aanwezig kunnen zijn dan kan opgeven ook door ons te mailen: info@viosgym.nl